La Mostra de la Llampuga tanca amb dol la Setmana del Peix Fresc a Cala Rajada

El president de la Confraria diu que "els pobles veïnats no estan per a festes", però que l'afluència ha estat bona

La XVII edició de la Mostra de la Llampuga tanca aquest diumenge la Setmana del Peix Fresc que a mitjan octubre celebra cada any la Confraria de pescadors de Cala Rajada. La d'enguany ha estat un mostra marcada pel dol, conseqüència de la tràgica torrentada del passat dimarts al Llevant de l'illa i que afectà molt greument Sant Llorenç, a més d'Artà i part de Canyamel (Capdepera).

Els actes de divendres i dissabte han estat suspesos, com la paellada de dissabte vespre organitzada per la Confraria i la desena edició del concurs de tapes, al qual s'hi havien inscrit desset establiments gastronòmics. En canvi, es va considerar oportú mantenir la Mostra de la Llampuga. Dissabte vespre, la gent que no s'assabentà de la suspensió de la paellada va fer possible que molts restaurants de la zona del port es veiessin prou plens de clientela mallorquina.

Segons ha declarat a l'ARA Balears el president del col·lectiu de pescadors professionals de Cala Rajada, Pedro Mercant, "enguany s'ha notat una menor presència a la Mostra, però així i tot no ens podem queixar de la bona afluència que hem tingut, almanco en el primer torn de la mostra", de les 12 a les 16. El segon té lloc entre les 18 i 22 hores.

"Hem de reconèixer que els pobles veïnats afectats per la torrentada no estan per a festes. Nosaltres feim la Mostra, però demà tornarem a la feina i a ajudar a la gent que ho necessiti perquè la comarca torni a la normalitat", explica Mercant a manera de compromís.

En sintonia en altres edicions, la Mostra de la Llampuga d'enguany ha comptat amb 21 estands que han ofert una variada exposició de plats als seus mostradors amb el peix de temporada com a ingredient estrella. En total s'han preparat prop de 2.000 quilos de peix, uns 90 quilos per estand, segons dades facilitades per la Confraria de pescadors, que any rere any posa en valor una de les exquisideses gastronòmiques que ofereix la mar de la costa del llevant.