Part Forana 09/10/2016

La Mostra de Cala Rajada corona la llampuga com la delícia de la mar a la taula durant la tardor

El port de pescadors s'omple de visitants per a la darrera gran degustació del Cap de setmana del peix fresc

M. Barceló
2 min
Vista parcial de les carpes de la Mostra, que s'han omplert de visitants només obrir-se les portes.

Cala RajdaLa llampuga és la reina de la taula marinera, just entrada la tardor. I Cala Rajada, el segon diumenge d'octubre, li rendeix cortesia, des dels pescadors als hotels més vinculats a la tradició, sense oblidar la teringa de restaurants de la zona portuària que també ofereixen la llampuga com a exquisitat de la temporada.

Aquest diumenge, l'esplanada del port ha acollit milers de persones que, en doble torn, han pogut tastar una gran varietat de plats amb la llampuga com a protagonista. Enguany, la presidenta del Govern, Francina Armengol, ha estat l'encarregada d'obrir la mostra als residents i als nombrosos visitants que han anat omplint, passat el migdia, els tres grans envelats instal·lats per donar-los ombra i aixoplug, segons com es presentàs el dia.

La 15a edició de la Mostra de la llampuga ha comptat amb la particiació de vint estands de restaurants i hotels de la zona. La Confraria de Pescadors de Cala Rajada ha preparat 2.000 quilos de llampuga a través de diferents receptes: croquetes de llampuga, fideus secs de llampuga, arròs a banda, crep amb llampuga, raviolis de llampuga, escabetx de llampuga, entre d'altres plats que s'oferien en els estands.

Un dels estands hotelers, en el qual s'oferien canelons farcits de llampuga i reducció de tomàtiga a les fines herbes.

A més, és el segon any que hi ha hagut un estand de postres. La combinació de receptes clàssiques amb d'altres de més avantguardistes ha ofert una proposta gastronòmica molt interessant per als nombrosos visitants, que han tingut el menjador obert fins a les 16.00 h, en el torn iniciat al migdia i que, a partir de les 18 h, ha tornat a obrir per sopar.

El Cap de setmana del peix fresc començà amb el VIII Concurs culinari de tapes, el divendres a vespre, que comptà amb la participació d'onze establiments, i ha acabat amb la XV Mostra de la llampuga, que ha esdevingut una de les exposicions gastronòmiques marineres més importants de les Illes.

stats