La vila de Montuïri s'omple de dansa i festa amb els Cossiers

Els dansaires tornen a sortir al carrer per celebrar Sant Bartomeu

Els carrers de Montuïri s'han omplert de festa i tradició. Com cada any, el dia de Sant Bartomeu, la festa major del poble, no deixa ningú a casa i els veïns viuen devotament una jornada en què de bell nou els Cossiers, tal com passa també el dia de la revetla, en són els veritables protagonistes.

Des de la 10 del matí i fins a l'hora de l'ofici, els dansaires han recorregut part del poble oferint els balls ancestrals que des de fa segles mantenen la petjada històrica d'un grup que identifica plenament el poble. Moltes llars han endiumenjat la façana amb les cintes de colors festius, senyeres i la imatge del dimoni Banyeta Verda. Dues canyes verdes vora el llum del portal és la millor mostra que el poble està de festa.

En un llarg itinerari, molta gent ha seguit la comitiva de dansaires, integrada per Pere Servera, Toni Miralles, Tomeu Verger, Miquel A. Sansó, Miquel Lluís Arbona, Miquel Ginard, Josep Canuto (Dama) i Joan Mesquida (Dimoni), que en algun indret era reclamat també per la gent major que a peu de portal ha seguit els balls. A l'ofici, els Cossiers han protagonitzat el ball de l'Oferta, un dels actes més emotius del dia de Sant Bartomeu amb l'església plena i molta gent a la plaça esperant la sortida de les figures més emblemàtiques.