Publicitat
Publicitat

35 escriptors envaeixen l’ARA Balears per Sant Jordi

Autors com Guillem Frontera, Sebastià Alzamora, Jaume Cabré, Neus Canyellas, Marta Rojals, Enrique Vila-Matas, Llucia Ramis, Lucía Etxebarria i molts d'altres han redactat els continguts del diari especial d'aquest dimecres

Els diaris els solen escriure els periodistes, però l’ARA Balears d'aquest dimecres esta escrit íntegrament per escriptors. 35 de les millors plomes del país participen en una experiència inèdita, que consisteix a escriure els textos de les notícies des del seu particular punt de vista i amb voluntat de reivindicar el valor de la literatura a les nostres vides.

Entre els escriptors que hi participaren hi ha Biel Mesquida, Guillem Frontera, Ben Clark, Neus Canyelles, Jaume Cabré, Josep Maria Espinàs, Marta Rojals, Bernardo Atxaga, Llucia Ramis, Francesc Serés, Lluís Anton Baulenas, Jordi Galceran, David Cirici, Enrique Vila-Matas, Miquel Cardell, Rosa Planas, Sebastià Alzamora, Valentí Gómez, Carles Casajuana, Fernando Trias de Bes, Najat El Hachmi, Laia Martínez, Bel Olid, Pau Vadell, Martí Domínguez i Lucía Etxebarria. Tots ells o bé han triat un tema en particular o bé esperaran a conèixer l’actualitat del dia per explicar-la en clau literària com a homenatge al llibre i a la diada de Sant Jordi.

El diari de d'avui, a part de trobar-lo, com sempre, a tots els quioscs, també el podreu comprar a la parada que l'ARA Balears tindrà al centre de ciutat (plaça de Cort amb carrer Colom). Els escriptors que passaran per la parada de l'ARA Balears per xerrar amb els nostres lectors i signar-los un exemplar del diari seran:
  • 11 h - Rosa Planas
  • 11.30 h - Ben Clark
  • 12 h - Laia Martínez
  • 13 h - Sebastià Alzamora
  • 13 h – Guillem Frontera
  • 13.30 h – Neus Canyelles
  • 17.30 h – Miquel Cardell 

Més sorpreses

A més a més, els lectors es troben alguna sorpresa més, ja que totes les seccions diàries, i els seus articulistes, experimenten alguna variació. Amb aquesta iniciativa l’ARA Balears vol cridar l’atenció sobre la necessitat de tenir cura de la llengua i dels seus màxims artesans, els escriptors, que en són la peça clau. Lògicament el Tema del Dia també està dedicat a la diada de Sant Jordi i al futur del sector del llibre i de la literatura.

Juntament amb aquest diari especial redactat per escriptors, el lector es pot trobar en el diari d'aquest dimecres un suplement extra dedicat a analitzar la figura de William Shakespeare i el seu llegat en el 450è aniversari de la seva mort. L’obra del poeta i dramaturg anglès és diseccionada pels millors especialistes per oferir-nos-en totes les claus. Així podrem transitar pels escenaris i les intrigues de palau, que eren el pa de cada dia a la cort de Londres del segle XVI.

El suplement posa l’accent en les adaptacions teatrals i entrevista actors i directors de teatre que han treballat amb els textos shakespearians, com ara Julio Manrique, Josep Maria Pou, Lluís Soler, Pep Garcia-Pascual, Pere Arquillué, Lluís Marco, Alícia Pérez i Joan Carreras.

En aquest dia tan especial, els lectors també poden adquirir amb el seu exemplar del diari el llibre XLIX sonets d’amor, la selecció poètica que ha fet Valentí Gómez i Oliver, per només 11,95 euros.

L’oferta de l’ARA per Sant Jordi es completa amb l’ ARA Bassas, en què l’editor del diari ARA, Antoni Bassas, conversarà amb autors coneguts com ara Albert Sánchez Piñol. Qui encara tingui dubtes sobre quin llibre regalar pot entrar a la web i entretenir-se amb l’ interactiu que hem preparat amb més de cent títols.


PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 21/01/2018

Consultar aquesta edició en PDF