Part Forana 04/07/2018

Un quadre del ball dels dimonis de Mateu Sitges ingressa a la col·lecció d'art contemporani de Manacor

L'artista dona la seva obra santantoniera a l'Ajuntament

M. B.
2 min
La regidora de Cultura, Antònia Llodrà,  el pintor Mateu Sitges, i la batlessa, Catalina Riera.

ManacorUn quadre a l'oli de 2 x 2 metres en què es representa el ball dels dimonis de Sant Antoni, obra del pintor Mateu Sitges Febrer, és la darrera incorporació a la col·lecció d'art contemporani de l'Ajuntament de Manacor. La donació s'ha fet aquest dimecres i es custodia a la casa consistorial.

"Nosaltres no ens ho podem creure, la idea de donar aquest quadre preciós va sorgir de l'artista, de Mateu. Ell va venir i va proposar fer la donació, i jo només puc donar-li les gràcies en nom de tots els manacorins", ha explicat la batlessa, Catalina Riera, en la presentació de l'obra, que ja forma part de la col·lecció municipal d'art contemporani.

"Amb aquest quadre feim créixer una col·lecció d'art que és de tots els veïns del municipi, i crec que hem trobat el lloc ideal per ubicar-lo, perquè impactarà els manacorins i també tots els que ens visitin", ha afegit la regidora de Cultura i Turisme, Antònia Llodrà.

El quadre ja es pot veure sobre l'escala de l'edifici històric de l'Ajuntament. Es tracta d'una tela de dos metres per dos metres pintada a l'oli que representa un moment del ball que fan els dimonis durant la festa de Sant Antoni, una de les més emblemàtiques de la ciutat i del municipi.

"Jo som de Manacor, he viscut molts d'anys fora però tenia ganes de donar un quadre a l'Ajuntament i els meus conciutadans", ha explicat Mateu Sitges Febrer. "Estic molt content de la seva ubicació, jo vaig néixer al barri del Convent, passava molt per davant la Sala i en record les escales. És un edifici que, a més, és un dels escenaris de les festes de Sant Antoni", ha afegit el pintor.

Compartir l'estudi

Però aquesta no és l'única novetat que el pintor ofereix als seus conciutadans. "El meu estudi es troba a la barriada de Baix des Cós, al carrer de Miquel Servet, i a partir d'ara cada dissabte l'obriré de les 18.30 a les 21.30 h perquè vull compartir-lo. Tothom qui vulgui pot venir visitar-me i conèixer la meva feina", ha explicat.

Art a Manacor

Quan l'any 1966 s'inaugurà a Manacor la sala d'art Drac, Miquel Àngel Riera va escriure, amb motiu d'aquella ocasió: "Amb escasses possibilitats d'error, es pot dir que Manacor, llevat de qualque rara excepció, està mancada de tradició pictòrica". Avui, més de cinc dècades després, la realitat és una altra. A partir de la dècada dels 60 Manacor va veure néixer pintors que gosaren alçar els seus pinzells, abandonar el paisatgisme ensucrat de targeta postal i iniciaren un estil propi, intuïtiu i nou. Mateu Sitges Febrer forma part d'aquesta generació d'artistes manacorins, en què també hi ha Miquel Brunet, Miquel Llabrés, Antoni Riera Nadal, Llorenç Ginard, Magdalena Mascaró, Joan Riera Ferrari, Guillem Gelabert i Llorenç Femenias, entre molts altres. Tota una llista d'artistes que introduïren els nous llenguatges plàstics al municipi i que fan que l'existència del premi Ciutat de Manacor d'arts plàstiques tingui sentit encara avui.

stats