Publicitat
Publicitat

El Govern s'oposa a retornar a Matas una part dels doblers que consignà a l'Audiència pel cas Nóos

L'expresident balear demanà al tribunal els doblers de més que abonà per reparar els danys després que la sala dictàs la sentència

L’ Advocacia de la Comunitat Autònoma , personada en el judici del cas Nóos com a acusació particular, s’ha oposat frontalment a la petició de l’expresident balear Jaume Matas, que demanà fa dues setmanes a l’Audiència el retorn dels doblers de més que consignà el juny passat a la Secció Primera del Jutjat  en concepte de reparació del dany pels fons públics desviats. Aquests 865.252 euros que ja aportà Matas suposen 246.000 euros més dels que demanaven les magistrades que redactaren la sentència. Aquesta és la diferència que va ser reclamada per Matas i un dels seus advocats, Josep Zaforteza.

Cal recordar que l' Audiència de Palma condemnà l'expresident per aquesta causa a 3 anys i 8 mesos de presó i 7 anys d'inhabilitació especial per delictes de prevaricació, falsedat documental, malversació de cabals públics i frau a l'administració. Igualment, la sentència dictaminà que Matas abonàs el pagament de 619.000 euros en concepte de responsabilitat civil, de manera solidària amb Iñaki Urdangarin, Diego Torres i altres acusats. Per tant, les magistrades no reconeixien com a doblers malversats la petició de la comunitat autònoma, que havia reclamat més de 2,6 milions d'euros corresponents a la celebració del denominat  Illes Balears Fòrum durant els anys 2005-2006.

L’Advocacia del Govern s’ha oposat a la petició de Matas al·legant, per una banda, que la condemna al pagament de la quantitat de 619.000 euros no és ferma i, per l'altra, que els doblers ja abonats no eren una mesura cautelar imposada pel jutge, com va al·legar la defensa de l'expresident, sinó una xifra en concepte d’atenuant per rebaixar la condemna. Tanmateix, el Govern ja va fer l'anunci del recurs de cassació el 24 de febrer en desacord amb la sentència.

Amb tot, l'Advocacia considera que la consignació de la xifra total que entregà Matas per reparar el dany "continua garantint" que, en cas que el recurs "tingui èxit", els doblers avançats pel condemnat " estiguin a disposició del Govern". A més, hi afegeix que "és sabut que Matas està encausat en diverses peces més", de manera que els doblers "han de continuar a disposició de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears".

Etiquetes