Manuel Galán, batle d'Artà: "Aquesta sentència marca un punt d'inflexió"

L'Ajuntament celebra el gir del conflicte sobre la propietat de les murades de Sant Salvador

Una part de l'equip de govern municipal d'Artà s'ha reunit, gairebé de manera espontània, just després de conèixer la revocació per part de l'Audiència Provincial de la sentència del jutjat de Manacor sobre la propietat de les murades de Sant Salvador.

"Estam sorpresos", ha assegurat el batle, Manuel Galán. "Aquesta sentència marca un punt d'inflexió" sobre els béns immatriculats de l'Església, "ens estan felicitant amics des de Còrdova i tot", ha afegit.

Galán explica que "no les teníem totes" i argumenta que "pensàvem que l'Església posaria tota la seva maquinària en marxa per evitar que això passàs". Però el cert és que, segons l'Audiència, les murades de Sant Salvador són propietat de l'Ajuntament que, d'altra banda, és la institució que, anualment, s'encarrega de la despesa del seu manteniment.  

"Dies com aquest et fan veure que la justícia funciona", assegura. Galán destaca la conformitat dels tres magistrats de la Sala per revocar la sentència. "Això reforça la nostra defensa de l'interès públic".

L'Ajuntament explica que la sentència d'ara referma "la defensa del patrimoni públic, que ha de ser del poble", una qüestió sobre la qual Artà ha estat capdavanter a Mallorca. Ara el Consistori es mostra disposat a continuar parlant amb l'Església. "Sempre ens trobaran en l'àmbit de la col·laboració", diuen.