Manacor promou la igualtat de gènere, també amb la glosa

L'Ajuntament convoca per Sant Jaume la segona edició del Concurs de Gloses Escrites per la Igualtat

L'Ajuntament de Manacor, en col·laboració amb l'Obreria de Sant Jaume, vol promoure que les festes patronals de Manacor siguin una celebració lliure de sexisme. Per això, ha convocat el II Concurs de Gloses Escrites per la Igualtat. L'objectiu d'aquest concurs és que els glosadors promocionin la igualtat de gènere i facin visible el paper de les dones en la societat i que es denunciïn les violències masclistes i les situacions de discriminació.

Així es vol promoure la igualtat de gènere a partir de la creació i la cultura popular. "L'Obreria de Sant Jaume i l'Ajuntament volem que les festes patronals recuperin l'esplendor del passat tot modernitzant-les i adaptant el sentit d'antigues tradicions a l'actualitat. Per això creim que és un marc idoni per reintroduir les gloses, que han de versar sobre un tema tan actual i necessari com la igualtat", explica el regidor de Festes, Mateu Juan.

Totes les persones interessades a participar en el II Concurs de Gloses Escrites per la Igualtat en poden consultar les bases a www.manacor.org. Els participants podran presentar les seves obres a l'Ajuntament de Manacor fins dia 18 de juliol a les 14 h. Tots optaran als premis, que repartiran 350 euros en compres als comerços del municipi de Manacor.

Edició d'un recull i lectura pública

A més d'aquest premi, les gloses guanyadores es publicaran en un recull que editarà el Consell de Mallorca. L'entrega dels premis, en el marc de les festes de Sant Jaume, tindrà lloc diumenge dia 22 de juliol a les 12 h a la Institució Pública Antoni M. Alcover. Allà els glosadors premiats faran una lectura pública de les seves obres. 

El jurat del II Concurs de Gloses Escrites per la Igualtat estarà constituït pels membres que designin els Glosadors de Mallorca, l'Obreria de Sant Jaume i les associacions i col·lectius vinculats al Departament d'Igualtat i l'Ajuntament de Manacor.