Manacor prepara vuit dies de gresca per a la festa patronal de Sant Jaume

Enguany, la Mulassa sortirà de la torre del Palau, des d'on també es farà la crida a la festa

Els cavallers de Sant Jaume, les canyes, l'encamisada i la Mulassa són alguns dels elements que envolten Sant Jaume, patró de Manacor. Es tracta d'una festa que va ser recuperada l'any 2011. Els actes del programa i l’audiovisual que concentra els millors moments de les festes de l’any passat han servit per presentar l'edició festiva d'enguany. En l'acte s'ha homenatjat alguns dels col·laboradors més actius de les festes.

"Hem d'agrair a l'Obreria, als cavallers de Sant Jaume i a totes les persones i entitats que hi col·laboren tota la feinada que han fet perquè els manacorins i manacorines visquem i sentim amb orgull les nostres festes patronals", ha dit la batlessa de Manacor, Catalina Riera, durant la presentació del programa d'enguany al pati del Palau.

"La intenció de tots els organitzadors és que la gent i els infants continuïn participant joiosos en les festes i que entre tots consolidem els actes que hem iniciat els anys passats, com les corregudes del cós, la recollida del penó, l'encamisada o l'acte de córrer l'anell", ha concretat el president de l'Obreria de Sant Jaume, Joan Sansó.

Enguany, la crida a la festa, que serà dimecres 18 a les 20 h, tindrà lloc a la plaça del Palau i la Mulassa de Manacor sortirà de la torre del Palau i recorrerà els carrers en cercavila. A les 21.30 h començarà la vetllada de ball de bot al mateix lloc. 

Dijous dia 19, a les 20.30 h, la Institució Alcover acollirà una vetllada de cinema en la qual es projectaran algunes de les pel·lícules del pintor i cineasta Antoni Riera Nadal. L'endemà, divendres dia 20 a les 20 h hi haurà un concert de Júlia Colom, amb música de Joan Arto.

Corregudes del Cós

Dissabte 21 a les 11 h a la plaça del Palau es faran les corregudes del Cos i s'escalfaran motors per a una jornada ben intensa. A les 20.30 h al pati de la torre del Palau hi haurà la xerrada 'Llums i ombres del transport del vi', a càrrec d'Albert Carvajal, Antoni Gomila i Sebastià Sansó. Just després començarà el tast de vins casolans.

Però potser un dels plats forts de la nit serà la XIX Fira Nocturna Artística i Artesana de Sant Jaume, que a partir de les 20.30 h ocuparà l'avinguda del Torrent i la plaça de Ramon Llull. Durant la nit de la fira, a més, la plaça del Mercat s'omplirà de tallers infantils, ball i menjar a la fresca. Diumenge dia 22 a les 12 h, la Institució Alcover acollirà l'acte d'entrega de premis del II Concurs de Gloses Escrites per la Igualtat.

Tremponada per a Aproscom

Dilluns dia 23 a les 12 h tothom que vulgui podrà escoltar el concert d'orgue de Sant Jaume a l'església de Sant Vicenç Ferrer. I més tard, devers les 19 h, els cavalls de Sant Jaume rebran el penó al carrer de Sant Sebastià i començaran a recórrer els carrers de Manacor. La jornada acabarà amb la tremponada a la fresca, que tindrà lloc a Na Camel·la i serà en benefici d'Aproscom Fundació.

L'endemà, dimarts 24, a les 20 h, tothom està convidat a lluir camisetes blanques per anar a l'encamisada, que durà els gegants, els castellers, la Mulassa, la banda de música i els cavalls a recórrer els carrers de Manacor fins a arribar al principi de la via verda. Allà, els cavallers de Sant Jaume correran l'anell i a galop, des de dalt del cavall, intentaran endevinar l'anell amb l'espasa. Les festes acabaran dimecres dia 25 amb l'espectacle de foc, que començarà a les 22.30 h i es farà pels carrers per a vianants del centre.