Manacor prepara un pla d'emergències i un d'específic d'inundacions

MÉS-Esquerra prem l'equip de govern perquè estiguin redactats en el mes de desembre

Les tràgiques inundacions del passat 9 d'octubre al Llevant de Mallorca han sensibilitzat els ajuntaments de la zona a establir plans d'emergència municipals. Manacor ha aprovat, a instàncies del partit majoritari, MÉS-Esquerra, l'elaboració d'un pla d'emergència municipal i d'un pla específic d'actuació local en cas d'inundació.

La proposta ha estat debatuda i aprovada per unanimitat en el plenari ordinari de novembre. El regidor de Policia, Miquel Perelló, ha assegurat que la proposta feta per MÉS-Esquerra és totalment acceptada i que l'equip de govern (El Pi-PP-AIPC) ja treballava en aquesta iniciativa i que, de fet, l'excap de Policia, Antoni Sureda, ara en segona activitat, assumirà l'encàrrec d'elaborar els plans.

La mateixa moció que contempla la redacció dels plans d'emergència també obliga l'equip de govern a informar de les actuacions de la Policia Local i de Protecció Civil en el municipi de Manacor durant les inundacions del 9 d'octubre.

En un primer avanç, el delegat de s'Illot, Antonio Garcia, informà com es va abordar la situació a la zona del Riuet de s'Illot, punt on desemboca el torrent de les Planes (torrent de n'Amer) de Sant Llorenç. Joan Gomila, delegat de Portocristo i de la Unitat Territorial costanera de la Policia, recordà que quatre vehicles del cos de seguretat local quedaren afectats per la torrentada, a més de dos vehicles particulars de policies que hi anaren a ajudar.

Sebastià Llodrà (MÉS-Esquerra) insistí en la necessitat de comptar amb un protocol adequat com a instrument organitzatiu general de resposta a situacions de catàstrofe, de previsió i de prevenció de les situacions de risc. També demanà que el pla municipal que se redacti es presenti a debat plenari el mes de desembre.

Núria Hinojosa, del PSOE, Carles Grimalt, de Volem, recordaren que Manacor és un municipi propens a patir inundacions, tot recordant les de 1989 i les de principi dels noranta, i es remarcà que hi ha pocs ajuntaments a Mallorca que tinguin un pla de seguretat per a incidències greus als seus municipis.