Manacor prepara la Fira de les Dones

El paper femení dins el món de l'artesania i la gastronomia i els projectes d'igualtat seran els eixos de l'exposició

Manacor organitza per al proper 7 de març la Fira de les Dones. Aquest dimarts, la regidora d’Igualtat, Carme Gomila, i la tècnica d’Igualtat, Marga Gelabert, han presentat aquesta activitat social, que es farà la vigília del Dia internacional de les dones i en serà l’activitat central a Manacor.

La fira feminista estarà dividida en tres sectors: un primer sector dedicat a les dones artesanes, un segon sector dedicat a les dones relacionades amb la gastronomia i un darrer sector dedicat a les entitats socials amb projectes per la igualtat.

A més, durant la jornada es faran diverses activitats complementàries, com un vermut a migdia amb el grup Río Ciclo i el tancament de la fira amb Jo Jet i Maria Ribot a la Institució Alcover. L’objectiu és mostrar el potencial de la dona en tots els àmbits i crear xarxa entre elles i les institucions públiques.

Dones comerciants

Segons Gomila, "la intenció és animar les dones artistes del municipi i d'arreu de Mallorca a col·locar la seva parada a la fira. És molt important donar visibilitat a les dones comerciants i generar teixit entre elles". A més, ha explicat que el Departament d’Igualtat ha tingut una reunió prèvia amb dones artistes del municipi i amb entitats socials per tal d’explicar el projecte, veure la rebuda que pot tenir i recollir recomanacions. 

Les inscripcions es poden fer fins dia 17 de febrer. En cas que el Claustre estigués desbordat, s’utilitzaria la plaça del Convent per ampliar la zona de paradetes.