Manacor només té vuit carrers dedicats a dones en tot el municipi

L'Ajuntament aprova una comissió tècnica per al canvi de nom de les vies públiques

Tots els grups polítics de Manacor amb representació consistorial han aprovat la creació d'una comissió tècnica per al canvi de nom de carrers i vies en un municipi on només n'hi ha vuit que estan dedicats a dones. En contrast, n'hi ha més de 130 que recorden homes, segons la regidora Cristina Capó, del grup MÉS-Esquerra.

Aquesta decisió es pren després que en un darrer ple fos retirada una moció del grup MÉS-Esquerra que proposava canviar els noms a la via de Roma, l'avinguda de Portugal i la via d'Alemanya, per la seva connotació política, i substituir-los per noms femenins.

Finalment s'ha acordat crear una comissió que s'encarregarà de l'estudi i els canvis en el nomenclàtor, "fomentant l'ús dels noms de dones", arran de les propostes que arribin des dels mateixos partits, col·lectius feministes, entitats i, fins i tot, particulars.

"La comissió estarà formada pels tècnics necessaris, representants de cada grup municipal, i en podran formar part, de manera puntual, entitats i persones amb l'objectiu d'assessorar", segons la moció aprovada. En tot cas, la darrera paraula sobre futurs canvis la tindrà el ple municipal.