INFRAESTUCTURA VIÀRIA

Manacor gastarà 1,4 milions en la millora de carrers

La inversió es du a terme a la ciutat i a Portocristo

Una trentena de carrers del terme de Manacor es veuram millorats abans que acabi l’any, segons l’equip de govern municipal. Les obres ja s’han iniciat al centre de la ciutat, als carrers de Pere Llull i Rector Caldentey, on està previst millorar el paviment, les voravies i les canalitzacions soterrades, segons explica la regidora d’Urbanisme, Isabel Febrer. Al mateix temps, s’està actuant als carrers del Batle Amer i Esperança. Totes aquestes vies públiques estan incloses en un pla de millora urbana “molt més ampli que està dotat amb 1,4 milions d’euros i afectarà vint-i-set carrers.

A Manacor ciutat, els carrers del Rector Caldentey, Pere Llull, Esperança, Batle Amer, Pare Andreu Fernández i a Portocristo els carrers de Sureda i Bordils el projecte preveu renovar les voravies, el ferm viari, el clavegueram i la xarxa d’aigües netes.

Segons el regidor de Serveis, Joan Sagrera, “mantenim acords de col·laboració amb les empreses que han d’instal·lar noves canalitzacions perquè aprofitin les obres que promovem des de l’Ajuntament i n’assumeixin una part per no haver de tornar a obrir-los”.

A més a més, “a banda de millorar els carrers amb aquestes intervencions, feim accessible a tothom l’espai urbà perquè les voravies s’eixamplen per permetre el pas de persones amb mobilitat reduïda que necessiten cadires de rodes”, explica Bel Febrer.

A part de les millores integrals de carrers, també està previst arreglar els desperfectes en el paviment asfàltic o les voravies de denou carrers o trams de carrers. Aquestes obres afectaran els carrers del Carril, Sant Antoni, Lepant, València, Pilar, Sant Rafel, Formentera, Rei Sanç, Comtessa, Fàbrica, Sebastià Rubí, Guillem d’Efak, Unió, Sales, Ecònom Pere Bonnín, l’avinguda dels Pins de sa Torre, el passeig del Ferrocarril i la plaça de Madrid.

Segons apunten des de l’Ajuntament, el cost total d’aquestes intervencions serà d’1,4 milions d’euros.

Obres sostenibles

Aquests treballs, amb càrrec al pressupost municipal, formen part de les inversions sostenibles, que permeten invertir el superàvit pressupostari dels exercicis passats en obres de millora del municipi.

Per evitar molèsties als veïns, tots aquells que disposin d’una cotxeria o un aparcament que quedi inutilitzat durant les feines de millora dels carrers “podran sol·licitar una targeta per poder fer servir de franc els aparcaments municipals”, informa la presidenta de la SAM, Maria Antònia Sansó.

Els afectats dels carrers amb zona blava que tinguin aparcament privat podran triar entre deixar gratuïtament els cotxes a l’aparcament municipal o utilitzar una targeta de resident, per no pagar per aparcar en zona blava. En tot cas, els veïns interessats hauran d’acudir a la seu de la SAM, a l’edifici municipal del carrer Major, per poder tramitar les targetes que podran fer servir durant les obres.