Publicitat
Publicitat

SANEJAMENT

Manacor invertirà 11 milions a millorar la depuradora

Fa 20 anys que no s’hi realitza cap millora, segons l’Ajuntament

L’Ajuntament de Manacor destinarà fins a 11 milions d’euros els propers vuit anys a mantenir i reformar la depuradora, a la qual fa 20 anys que no s’hi realitza cap actuació important. L’empresa SAM (Serveis del Municipi de Manacor) iniciarà l’any que ve una sèrie d’obres urgents per millorar-ne el funcionament. En una primera fase, es duran a terme actuacions que costaran dos milions d’euros i que culminaran en un període d’uns vuit anys amb el gran projecte d’ampliació de l’estació depuradora, valorat en nou milions d’euros, amb l’objectiu final de poder destinar l’aigua depurada per regar jardins públics i zones agrícoles.

“Tenim una depuradora de vint anys d’activitat que no ha rebut cap tipus d’inversió durant aquest període. Els darrers dos anys hi hem fet petites millores que eren necessàries, però creim que convé posar en marxa un pla més ambiciós perquè sigui útil en el futur”, va explicar la regidora d’Economia i presidenta de la SAM, Maria Antònia Sansó. A partir d’ara, i abans d’iniciar l’ampliació, “s’implantarà un sistema de telecontrol, una sitja de fangs o nous tamissos. I aquestes millores, juntament amb la substitució gradual de la maquinària més antiga, permetran afrontar amb garanties l’ampliació”, va indicar el gerent de la SAM, Francesc Grimalt.

Totes les millores puntuals que es faran es finançaran amb el cànon de sanejament, el qual els ciutadans paguen amb la factura de l’aigua i que gestiona el Govern. “Hem mantingut reunions amb la Direcció Gereral de Recursos Hídrics, els hem presentat l’estudi de millores i el projecte d’ampliació i tenim bones sensacions”, va remarcar Sansó.

Amb l’ampliació es proposa instal·lar un nou col·lector que condueixi les aigües residuals des de la ciutat, resolgui els problemes de desbordament de les canonades quan plou i permeti emmagatzemar aquesta aigua, una vegada depurada. També es renovarà la línia de tractament actual de la planta i es duplicarà amb una segona línia que permetrà absorbir el futur creixement poblacional.

Actualment, la depuradora tracta uns 5.500 m3 diaris d’aigua, amb una població d’uns 30.000 habitants. L’ampliació ha d’elevar el servei per a 50.000 habitants. També, amb una sèrie d’intervencions puntuals, s’espera poder posar punt a les males olors que afecten l’entorn de la depuradora i de retruc la carretera Palma-Cala Rajada.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/02/2018

Consultar aquesta edició en PDF