Manacor incrementà un 6% el reciclatge de vidre durant l'estiu

El municipi disposa d'un contenidor per cada 262 habitants

El municipi de Manacor ha recuperat 375 tones de vidre durant l'estiu, això suposa un 6% més que en el mateix període de l'any passat. Són ja 136 els establiments hotelers del municipi que s’han sumat a la campanya de foment del reciclatge de vidre 'Pren nota, recicla vidre'.

Per aquest motiu l'Ajuntament de Manacor ha rebut el guardó Iglú Verd, un reconeixement al compromís dels ciutadans i els professionals hotelers amb el reciclatge de vidre i la sostenibilitat. L'acte ha comptat amb l'assistència del regidor de Medi Ambient, Pedro Rosselló, i de Roberto Fuentes, el gerent d'Ecovidrio a Mallorca, l'entitat sense ànim de lucre que s’encarrega de la gestió del reciclatge d'envasos de vidre a l’Estat.

Durant 2017, Manacor va reciclar un total de 783 tones de vidre, el que suposa que cada habitant va reciclar de mitjana uns 19 quilos de vidre. Pel que fa als contenidors, Manacor compta amb un contenidor de reciclatge per cada 262 habitants. Així, Manacor té instal·lats un total de 157 contenidors per als residus d'envasos de vidre als carrers del municipi.

L'Ajuntament de Manacor i Ecovidrio varen posar en marxa aquest estiu passat un pla integral per incrementar el reciclatge d’envasos de vidre als establiments hotelers de les zones costaneres, als quals es feren més de 370 visites d'informació i sensibilització i s'instal·laren uns 40 contenidors especials que han facilitat la recollida del vidre procedent d'hotels i restaurants. A més, també s’entregaren un centenar de petits contenidors a les empreses que s’adheriren a la campanya estival.

En els municipis turístics, com Manacor, l'estiu és una època fonamental per incrementar el reciclatge del vidre. El turisme provoca un notable augment de població flotant, amb el consegüent increment del consum al sector hoteler, la qual cosa fa que durant aquest període es recicli aproximadament el 30% dels residus d'envasos de vidre de tot l'any. En aquest sentit, la col·laboració del sector hoteler és clau perquè genera gairebé el 50% dels residus d'envasos de vidre d'un sol ús.

Reciclatge a l'Estat

Les 375 tones de vidre recollides durant l’estiu es podran reciclar gràcies a la col·laboració dels professionals hotelers de Manacor i a la dotació de mitjans per part de l’Ajuntament de Manacor i d’Ecovidrio. En tot l'Estat la campanya per augmentar el reciclatge de vidre ha comptat amb la col·laboració de 92 consistoris de municipis costaners i de més de 10.600 establiments hotelers.

La iniciativa 'Pren nota, recicla vidre' ha aconseguit reciclar en total més de 39.000 tones d'envasos de vidre que han evitat les emissions de CO2 equivalents a retirar de la circulació més de 6.000 cotxes durant un any.