Part Forana 24/05/2017

Manacor prepara un pla per engrescar la gent en la vida política municipal

'Manacor t'escolta, decidim junts' és el lema de la campanya per motivar la participació ciutadana

M. Barceló
2 min
La regidora Antònia Llodrà, l'estudiant Ivana Palacions, i el professor José Antonio Troya, amb el logotip que s'ha escollit per a la campanya.

ManacorRepresentants d'associacions de distints àmbits, del govern municipal i de l’oposició treballen en un nou pla director de participació ciutadana a Manacor i en formen el grup impulsor. "Es tracta d'una eina de planificació estratègica de l’Ajuntament per dissenyar, amb la ciutadania, un model de governança proper i capaç de promoure polítiques participatives, la implicació ciutadana i el foment de l’associacionisme", ha explicat la regidora de Cultura, Turisme i Participació Ciutadana de l’Ajuntament de Manacor, Antònia Llodrà. Serà després de l’estiu, dins el mes d'octubre, quan l’Ajuntament convocarà totes les entitats del municipi i tota la ciutadania a conèixer el nou pla a les sessions obertes que s’organitzaran.

El nou pla ja té un logotip per engrescar els veïns, que s'ha triat entre tot un conjunt de dissenys realitzats pels alumnes del Batxillerat Artístic, dirigits pel professor del Departament d’Arts Plàstiques de l’IES Mossèn Alcover, José Antonio Troya. La proposta guanyadora ha estat la d’Ivana Palacios. Aquest disseny acompanya el lema 'Manacor t’escolta, decidim junts', i serà el símbol que identificarà les accions que es duguin a terme per impulsar la participació ciutadana.

"Escoltar, deliberar i construir millores juntament amb la ciutadania sobre aquelles qüestions que són de competència municipal serà el nostre objectiu. Per això, volem obrir la porta als pressupostos participatius a partir del 2018 i, posteriorment, plantejam la possibilitat de consultar la ciutadania per decidir actes de les festes o la conveniència de tirar endavant diferents projectes", ha explicat la regidora Antònia Llodrà.

Formació de tècnics

Abans, però, es pretén formar les associacions i els ciutadans més mobilitzats per tal que utilitzin correctament "els nous canals de comunicació que s’han d’obrir entre l’Ajuntament i la ciutadania". I perquè això sigui possible s'haurà de renovar el Reglament de participació que, segons Llodrà, "ha quedat obsolet".

En una primera fase, ja s'han enviat enquestes a les més de cinquanta associacions de tot caire que hi ha al municipi i s'han fet reunions amb les entitats més dinàmiques. A més, s'estan formant els tècnics municipals perquè es puguin involucrar amb facilitat en les iniciatives socials, es destaca des del Departament de Participació Ciutadana. S'espera que el mes de setembre estiguin definides les bases del pla director municipal. "Volem una ciutadania activa", hi ha insistit la regidora Antònia Llodrà en acabar la presentació del pla.

stats