Manacor encendrà 103 foguerons durant la revetla de Sant Antoni

El primer a donar llum i escalfor serà el de la rectoria dels Dolors, a les 20 h

Fins a 103 foguerons cremaran durant la vigília de Sant Antoni a tot el municipi de Manacor, segons ha informat l'Ajuntament. Ho faran amb figures de motivacions diverses: iròniques, emotives, reivindicatives, etcètera.

Com és costum, la colla de dimonis és l’encarregada d’encendre el primer fogueró. A les 20 h, amb una forta tronada de coets, s’anunciarà que els dimonis ja han encès el fogueró de la rectoria de la parròquia dels Dolors. Això passarà a les 20 h. A partir d’aquest moment, ja es podran encendre totes les altres fogueres.

L'Ajuntament posarà en marxa mesures de seguretat per tal de garantir que la festa es desenvolupi amb normalitat. Entre elles, s’ha mantingut la prohibició de l’ús d’artefactes pirotècnics durant les festes, llevat dels que anuncien l'encesa de foguerons. També es recomana visitar els foguerons i seguir la comitiva de dimonis a peu o amb bicicleta.

A Manacor ciutat s'encendran 62 foguerons, 17 dels quals participen en el tradicional concurs de Sant Antoni. A més, sis foguerons col·locaran figures sense entrar en el concurs. Per altra banda, a Portocristo es preparen 35 foguerons, 20 dels quals hi participen per aconseguir premi.

Finalment, a s’Illot s'encendran sis foguerons aquest dijous al vespre, mentre que a Cales de Mallorca, l’Associació de Veïns encendrà un fogueró al centre cívic el pròxim divendres 24 de gener.