INFRAESTRUCTURES RURALS

Manacor destina mig milió a reasfaltar tres camins

L’Ajuntament de Manacor invertirà aproximadament 500.000 euros en la millora de tres camins rurals del municipi que reben una alta afluència de trànsit. “Volem encetar amb aquestes obres un pla per millorar l’estat dels nostres camins públics, sabem que hi ha moltes coses a solucionar i per això ens posam a fer una feina que volem que tingui continuïtat”, va explicar el batle, Pedro Rosselló.

Els tècnics del departament d’Urbanisme ja tenen a punt els projectes que han de permetre millorar el camí del Rafal Podent, el camí de Son Vell de Son Macià i el camí de Ca na Biela, a la zona de Portocristo. “En tots els casos són camins que pateixen un trànsit rodat important”, va dir la regidora d’Urbanisme, Bel Febrer.

Aquestes obres es podran dur a terme gràcies a les ajudes que el Consell de Mallorca atorga als ajuntaments amb l’objectiu d’arreglar camins de titularitat pública. En el cas de Manacor, s’ha optat per millorar l’estat d’alguns camins que estaven asfaltats però en mal estat i que necessitaven una renovació íntegra del ferm del camí.

Les obres que s’han de realitzar al camí del Rafal Podent, que uneix el molí d’en Sopa amb l’antiga possessió i el camí dels Presos, renovaran l’asfalt dels 3,8 quilòmetres de via, que arriba a una amplada de 5,75 metres. La inversió és de 235.000 euros. El camí de Son Vell, a Son Macià, és el que connecta la carretera de Manacor-Felanitx amb Son Macià. El camí de Son Vell fa 2,5 quilòmetres de longitud i 4,5 d’ample, i la inversió prevista en la renovació és de 174.000 euros. A més a més s’actuarà en el camí de Ca na Biela, a la zona de Portocristo: es renovarà completament l’asfalt en un tram del camí, d’1,5 quilòmetres i amb una amplada de 4,5 metres. En aquest cas, s’hi gastaran uns 70.000 euros.