Manacor declara la platja de Cala Anguila com a espai sense fum

És una campanya per crear entorns saludables i sense cap intenció de penalitzar l'incompliment

L'Ajuntament de Manacor s'ha adherit a la campanya de la Direcció General de Salut Pública i la Direcció General de Qualitat Ambiental del Govern per delimitar una platja sense fum, a fi de promoure un entorn saludable. Cala Anguila serà la segona zona de bany pública de Mallorca, després de Cala Estància (Palma), a seguir les recomanacions de prohibir fumar a l'arenal.

També es fa com una manera de crear consciència i de no deixar residus a la platja, ha dit la regidora de Promoció Turística, Maria A. Truyols, qui ha estat acompanyada pel regidor de Platges, Sebastià Nadal, en la presentació d'aquesta campanya.

"És una prova pionera al nostre municipi i esperam que funcioni, perquè no té cap intenció de penalitzar els fumadors, sinó de ser una campanya de conscienciació", ha explicat Truyols. "Si no fumen, no es tira la llosca en terra, i llavors no hi ha perill per als nins petits que juguen amb l'arena", ha recordat.

L'Ajuntament espera poder incorporar més espais de bany a aquesta campanya, que ara s'ha presentat amb caràcter experimental i de la qual s'espera que hi hagi una bona resposta, tant per part dels turistes com dels residents.