El pacte de Manacor, per l'ampliació de cases en sòl rústic i del lloguer vacacional en espai protegit

L'oposició lamenta que "no hagin bastat 50 anys de destrucció del territori"

El grup de govern de Manacor (El Pi-PP-AIPC) ha aprovat dues mocions en què, per una part, es demana un canvi legal que permeti ampliar els habitatges legals en sòl rústic i, per l'altra, aposta per alliberar el lloguer turístic dins espais protegits.

En matèria d'ampliació d'edificis en sòl rústic, la coalició de govern municipal demana la modificació de la Llei 6/1997 de sòl rústic "operada per la Llei 12/2017 d'urbanisme, que prohibeix qualsevol tipus d'ampliació als habitatges legals existents en sòl rústic que estiguin implantats en parcel·les inferiors a la mínima exigible per a un nou habitatge".

En aquesta línia, s'insta el Govern balear i el Parlament "a impulsar les reformes legals perquè s'introdueixi un nou règim legal que permeti les ampliacions dels habitatges legals existents en sòl rústic", sempre que es respectin els paràmetres urbanístics (edificabilitat i ocupació) vigents en el moment de la sol·licitud de la llicència d'ampliació.

En un altre punt es demana que "l'ampliació no superi el límit del 50% de la superfície ja realitzada legalment en el moment que la parcel·la va quedar per sota de la mínima exigible, sempre amb el màxim del 450 metres quadrats, o bé que l'ampliació no doni lloc a edificacions superiors als 250 metres quadrats".

Lloguer turístic

En una altra moció, el pacte aprovà la proposta del PP que sol·licitava al Consell de Mallorca ampliar el lloguer turístic a les edificacions situades dins terreny protegit. Segons el PP, l'actual zonificació "no té ni cap ni peus" .

Els grups de l'oposició MÉS-Esquerra, PSOE i Volem s'oposaren a ampliar el lloguer vacacional a espais protegits. "No n'hem après, en 50 anys de destrucció del territori", es lamentà al final del debat plenari el portaveu de MÉS-Esquerra, Joan Llodrà, qui demanà seguir el model de Menorca en lloc del d'Eivissa en matèria turística.

EDICIÓ PAPER 11/11/2018

Consultar aquesta edició en PDF