Manacor es compromet a dedicar un espai públic a Miquel Riera Alcover

Fou l'impulsor de la Fundació Antoni M. Alcover, precedent de la Institució Pública dedicada a l'autor de les Rondalles Mallorquines

"Cercarem el consens –polític– per donar el nom d'un carrer a Miquel Riera Alcover". Amb aquestes paraules, el batle de Manacor, Pedro Rosselló, ha tancat la conferència de Gabriel Barceló Bover dedicada a la figura del renebot de mossèn Antoni M. Alcover, en el marc de la setmana cultural que Manacor dedica cada mes de febrer a l'il·lustre filòleg i folklorista, autor de les Rondalles Mallorquines i del diccionari Català-Valencià-Balear, entre altres obres literàries.

La figura de Miquel Riera Alcover (1943-2001) ha quedat sobre el pedestal dels grans manacorins del segle XX, compromesos amb el món cultural. El professor i escriptor Gabriel Barceló Bover (Manacor, 1936) s'ha encarregat de recopilar la seva trajectòria professional com a metge, cultural i familiar per dibuixar la imatge d'un home polifacètic submergit en la lluita per crear la Fundació Pública Antoni M. Alcover (ajudat per Joan Barceló i Rafel Muntaner), projecte que havia de dinamitzar l'activitat cultural i que fou el precedent de la Institució Pública Antoni M. Alcover, a través de la qual es canalitza tot un moviment cultural que divulga l'obra del gran filòleg manacorí.

L'anàlisi curosa de Gabriel Bover sobre la vida i obra de Miquel Riera Alcover projecta el dinamisme i la gran visió de futur d'aquest metge, escriptor, pintor, ceramista i escultor, entre altres facetes, que desembocaren en el disseny d'un parc temàtic dedicat a les Rondalles, projecte que encara es manté entre els objectius estatutaris de la institució pública.

Setanta persones de l'àmbit cultural, social, polític i familiar de Miquel Riera Alcover han assistit aquest dimarts a la conferència en què s'ha descobert a fons i amb molta documentació la personalitat d'un home entusiasta de la seva pròpia nissaga i compromès amb el patrimoni i la cultura "que cal conservar", segons ha remarcat Andreu Mesquida en la intervenció que en agraïment i en nom de la família ha tancat un dels actes centrals de la setmana alcoveriana a Manacor.

Aquest dijous, 2 de febrer, data de naixement de mossèn Alcover, tindrà lloc la tradicional ofrena floral institucional a l'obelisc al passeig na Camel·la (17.30 h), acte que inclourà l'actuació musical de Guillem Sansó, presentant el projecte musical 'Les Rondalles em fan créixer'.