El Patronat de Sant Antoni de Manacor avança l'assaig dels Goigs

Homenatja Toni Pocoví, un dels santantoniers més veterans de l'entitat

El local social parroquial de Ca na Vallespina ha acollit la presentació del programa festiu de Sant Antoni a Manacor. El cicle festiu presenta enguany un canvi important: primer es farà l’assaig dels Goigs i després el primer ball dels dimonis, per motius de calendari, segons el Patronat.

L'assaig dels Goigs es farà aquest divendres, dia 10, i el primer ball dels dimonis, dimarts, dia 14. Els actes centrals seguiran com sempre: dia 16, ball de la comitiva santantoniera a l'Ajuntament i foguerons, i el dia de Sant Antoni, les multitudinàries beneïdes. Durant la presentació del programa, Maribel Servera i Toni Galmés han estat els encarregats de repassar l'actualitat del darrer any glosant.

D'altra banda, Toni Pocoví, un dels membres més veterans en actiu, ha estat homenatjat "per la seva implicació en la festa i la seva predisposició absoluta". El president del Patronat, Antoni Gomila, l’ha definit com una peça clau de l’entitat i de l’organització de la festa.

Per la seva banda, el batle, Miquel Oliver, ha volgut destacar la festa i la campanya que es fa des del Patronat i l’Ajuntament amb la finalitat de reduir els residus que genera la festa. "Visquem la festa amb intensitat i amb responsabilitat", ha demanat Oliver.

L’acte ha acabat amb els primers crits de “visca Sant Antoni!” i “visca Manacor!”, just després que els sonadors de Sant Antoni interpretassin per a tot el públic algunes de les cançons més típiques de la festa. Com cada any, la vigília i el dia de Sant Antoni marcaran una de les festes tradicionals més significatives de Mallorca.