Manacor prepara unes Fires i Festes de 90 actes i molta participació ciutadana

El programa d'enguany incorpora una Fira de l'esport a l'avinguda del Cós

La ciutat de Manacor ja encalenteix motors per a una nova edició de les Fires i Festes, que enguany arriben amb una programació de 90 mostres, exposicions, actes culturals i esportius, "quan l'any passat foren 80 actes", segons ha explicat el regidor de Festes, Mateu Juan, durant la presentació de la convocatòria festiva, que durarà del 25 de maig al 3 de juny. Això és el símptoma més clar que la involucració de les entitats socials i les empreses va augmentant any rere any.

El divendres 25 de maig es donarà el sus a les Fires i Festes amb la sortida dels Cossiers i el pregó, que enguany serà a càrrec de la Banda de Música de Manacor. Seguint amb la part musical de la festa, des de l'Ajuntament han anunciat que tots els concerts seran gratuïts, des de l'actuació de La Loca Motora i del Grup Manacor, que dissabte dia 26 de maig ompliran la plaça Ramon Llull, fins al concert de rock català que enguany farà pujar a l'escenari Anegats, Ocults i Onion Rabbits, tot passant pel concert de cloenda, en què actuaran Sinkope, Sexy Zebras i Jorra i Gomorra.

"Les festes ens ofereixen espais i activitats perquè els manacorins i les manacorines ens relacionem, en gaudim i facem poble, i amb aquest objectiu hi ha actes pensat per a tots els públics i totes les edats", ha destacat la batlessa de Manacor, Catalina Riera. "Mostrar-nos com la capital comarcal que som no seria possible sense la implicació de les diferents delegacions del Consistori i de gran part de les entitats, col·lectius i persones que fan feina amb l'Ajuntament per poder oferir-vos l'immens llistat d'actes festius, culturals, esportius, educatius i comercials que celebrarem els pròxims dies", ha afegit Riera.

Els diferents regidors que des de les seves delegacions participen en l'organització de les Fires i Festes han desgranat alguns dels principals actes que recull el programa d'enguany. Així, el regidor de Fires i Mercats, Antoni Sureda; la regidora de Cultura i Turisme, Antònia Llodrà; la regidora de Comerç, Maria Isabel Bauzà; el regidor d'Esports, Miquel Perelló; i el regidor de Serveis Generals, Joan Sagrera, han acompanyat la batlessa i el regidor de Festes durant la presentació del programa al pati del claustre de Sant Vicenç Ferrer.

Novetats

Des de les delegacions de Comerç i Fires i Mercats, el regidor Antoni Sureda ha destacat que la XXVII Fira agrícola, ramadera, industrial, artesana i esportiva de Manacor "presenta un nou impuls perquè en aquesta edició hem fet molta feina per mostrar el potencial esportiu de Manacor i, a més, hi estan implicats molts dels comerciants i artesans del municipi que han sumat esforços per fer realitat una edició de la fira que serà per recordar".

Enguany s'incorpora la Fira Esportiva al programa, en la qual participaran els clubs esportius. Aquesta mostra tindrà lloc a l'avinguda del Cós, lloc tradicional de l'exposició del motor, que es traslladarà al passeig Ferrocarril, segons ha explicat Antoni Sureda. Aquesta serà una de les novetats més importants que presenta el programa de Fires i Festes respecte de les darreres edicions.