Manacor demana més sensibilitat al Consell amb el conflicte de l'hipòdrom

El regidor d'Esports assegura que la institució insular no ha comunicat encara la resolució del conveni

Tot i que dia 21 de març és la data que fixa el Consell de Mallorca per resoldre el conveni amb l'Ajuntament de Manacor per a la gestió de l'hipòdrom, el regidor d'Esports, Miquel Perelló, ha assegurat durant el darrer ple que la institució insular no ha comunicat "res" a l'equip de govern. L'Ajuntament desconeix les intencions reals de l'Insitut d'Esport Hípic respecte del futur de l'hipòdrom del Llevant.

La pèrdua de l'usdefruit públic el 2014, denunciada recentment per una accionista és la causa que ha generat el conflicte, ja que l'Ajuntament no pot decidir res, tot i ser-ne l'accionista majoritari, sense tenir el suport de la majoria dels accionistes. A hores d'ara, l'Ajuntament té 224 accions de les 600 que acrediten la propietat del recinte hípic.

El grup municipal del PSOE ha demanat a l'equip de govern per la situació que pot derivar en una paralització de l'activitat, malgrat que l'Ajuntament ha reiterat que l'activitat no té per què aturar-se. "No sabem amb quina base jurídica està fent les passes el Consell, de les quals ens enteram per la premsa", ha assegurat Miquel Perelló.

"No podem aclarir el futur sense una assemblea de propietaris que ho aclareixi", assegura el regidor. L'objectiu prioritari és convocar una assemblea després d'identificar la resta de propietaris de títols de l'hipòdrom. "És una feina molt complicada perquè el Registre de la Propietat no dona la informació d'acord amb la protecció de dades", afegeix Miquel Perelló.

Poca informació

Malgrat la situació, Perelló confia "en la bona voluntat" del Consell per trobar una solució al problema. El regidor Sebastià Nadal (PSOE) ha lamentat la manca d'informació que pateix la gent lligada al món del trot.

L'Ajuntament de Manacor treballa per poder convocar una assemblea i en aquest sentit ha fet una crida als titulars d'accions per poder contactar amb ells i obtenir l'autorització per establir un nou període d'usdefruit o adquirir les accions suficients que li permetin gestionar el futur de l'hipòdrom.

Visita 'secreta' d'Ensenyat

La setmana passada, el president del Consell, Miquel Ensenyat, i el director de l'IEHM, Jaume Ramis, es reuniren a l'Ajuntament amb la batlessa i el regidor Perelló per parlar sobre la situació de l'hipòdrom. En principi era una reunió la convocatòria de la qual s'havia acordat que no transcendís. Al final, el gabinet d'Ensenyat va decidir informar-ne alguns diaris.