Manacor i Ciutadella comparteixen coneixements sobre l'edat del bronze

Estudien els jaciments de sa Ferradura i del Coll de Cala Morell

Aquest cap de setmana una representació del Departament de Patrimoni de l'Ajuntament de Manacor ha visitat el jaciment del Coll de Cala Morell, a Ciutadella, en el marc del projecte Entre Illes, que permet avaluar dos jaciments de característiques semblants, el del Coll de Cala Morell i el de sa Ferradura, a Portocristo.

El projecte Entre Illes va sorgir el 2010, fruit de la col·laboració entre un equip d’investigació de Menorca i un de Mallorca. La constatació de la manca de dades, en una illa i en l'altra, sobre els jaciments costaners de l’edat del Bronze.

El projecte vol aprofundir en l’estudi d’aquest tipus de jaciments prehistòrics i comprèn, a més de la missió científica, un marc de col·laboració entre institucions de les dues illes, tant els ajuntaments de Ciutadella i Manacor com el Consell de Menorca.

Implicació dels museus

A més, s’està fomentant la participació social amb la implicació de l’Associació d’Amics del Museu d’Història de Manacor, el Museu de Ciutadella i el Museu d’Història de Manacor, a més de tot el voluntariat que col·labora amb les diferents campanyes. Els arqueòlegs responsables del projecte són Montserrat Anglada, Damià Ramis, Toni Ferrer i Magdalena Salas.

Cala Morell és una petita cala situada a la part occidental de la costa nord de l’illa de Menorca. L’entrada a aquesta cala s’obre cap al nord-oest i ofereix un refugi relativament segur per a petites embarcacions.