SANT JORDI
Part Forana 05/08/2013

MÉS reclama a AENA que restauri els molins de l'aeroport

Són a la finca de Can Reviu i els darrers anys no han aturat de degradar-se

Ara Balears
1 min

Sant JordiLa coalició MÉS per Palma reclamarà, mitjançant una proposició a Cort, que AENA restauri els quinze molins que es troben dins els terrenys de l'aeroport de Son Sant Joan. El grup municipal vol que l'Ajuntament insti AENA a conservar les edificacions pel seu alt valor etnològic i patrimonial com a pol d'atracció turística.

Els molins es troben dins la finca de Can Reviu i durant els darrers anys han vist com el procés de degradació s'ha accentuat per la "nul·la" conservació que se n'ha fet, tal com indica la coalició en un comunicat. MÉS hi explica que la gestora de l'aeorport no ha portat a terme cap inversió en aquests molins des de fa més de 20 anys. La darrera intervenció que s'hi va efectuar data de la dècada dels noranta, quan gràcies a la inversió i a la subvenció del Consell de Mallorca es van realitzar tasques de restauració.

La coalició ecosobiranista considera que l'Ajuntament en ple s'ha de posicionar a favor de la rehabilitació, restauració i conservació immediata, i obligar AENA a actuar pel gran interès etnològic, antropològic i cultural d'aquests elements característics del Pla de Sant Jordi. A més, el grup municipal recorda que el Catàleg de protecció d'edificis i elements d'interès històric, artístic, arquitectònic i paisatgístic de Palma així ho preveu.

L'estampa del Pla és la primera que molts dels turistes que arriben a Mallorca tenen quan aterren a l'aeroport de Son Sant Joan. És per això que des de MÉS es considera que s'està perdent un reclam turístic. Molts visitants se situen a l'entrada de Can Reviu per tal de veure aterrar els avions al costat dels molins derruïts.

stats