MÉS per Marratxí proposa un pla de desenvolupament per als propers deu anys

Cercarà el suport dels agents econòmics del municipi

El batle i candidat de MÉS per Marratxí, Joan Francesc Canyelles, ha anunciat que la seva formació impulsarà la creació d'un pla de desenvolupament econòmic municipal amb vista als propers deu anys. El programa per a la revitalització municipal s’elaborarà de manera consensuada amb tots els agents econòmics, comercials i socials.

Canyelles es proposa també treballar per la desestacionalització, la diversificació turística de qualitat i el foment d'altres sectors econòmics i de turisme sostenible (cultural, patrimonial, gastronòmic, esportiu, etc.).

El candidat de MÉS per Marratxí ha assegurat que, si continua en el govern local, impulsarà i afavorirà la creació d’associacions de comerciants i empresaris, com també de noves associacions per treballar conjuntament i fomentar el comerç de proximitat. També vol reforçar el paper del polígon de Marratxí com a part important del motor econòmic del municipi, i construir la necessària entrada i sortida del polígon des de l'autopista d’Inca per tal d’oferir una millor connectivitat a les empreses.

Energia renovable

D'altra banda, la formació ecosobiranista impulsarà una rebaixa de l’IBI dels edificis que incorporin mesures d’estalvi energètic i energies renovables. Canyelles ha assenyalat que promourà la instal·lació d’energia solar als edificis de nova creació i simplificarà el procés de petició de permisos per a aquells que no siguin de nova construcció i apostin per l’energia solar.

Respecte de la infraestructura pública, MÉS es compromet a contractar, de manera progressiva, subministrament d’electricitat 100% renovable en els edificis o instal·lacions municipals, així com també a dur a terme campanyes informatives per promoure la instal·lació d’aquest tipus d’energia.