MÉS-Capdepera demana la dimissió d'un regidor del PSOE per amenaces a un veí

El delegat de Medi Ambient respon amb enviar-li els zeladors, en resposta a les crítiques que rep de la seva dona per la gestió dels serveis municipals

Una veïna de Capdepera ha denunciat i reproduït a les xarxes socials les amenaces que ha rebut el seu marit per part del regidor de Medi Ambient de l'Ajuntament, Quico Martínez, del PSOE. En la conversa, que s'ha fet pública, el regidor amenaça aquesta persona d'enviar-li els zeladors a una finca de la seva propietat com a resposta a les opinions públiques de la seva esposa, que havia criticat la gestió dels serveis municipals.

La conversa

"Buenas, mañana irá uno de mis celadores a hacer un par de fotos a tu finca / Qué pasa? / Me imagino que no tendrás nada irregular, no? / Yo no, que va / Así tu mujer la podrá poner de ejemplo en Facebook. No es broma para nada. Mañana irá uno de los dos que tengo. No es negociable / A ver, qué pasa / A veces los que tienen que callar son los que más por culo dan...". Aquest és el nucli de conversació entre el regidor i l'home de Alejandra Coco, la veïna crítica a Facebook amb la manca de neteja a les vies urbanes.

En un comunicat, el grup MÉS per Capdepera considera que "el regidor implicat hauria de presentar la renúncia al càrrec, o bé que el batle li exigís anar-se'n, sense més dilacions. Ens trobam davant uns fets molt greus en què un càrrec públic amenaça un veí com a resposta a les seves opinions i crítiques legítimes".

"Aquesta actuació del regidor, més enllà que pugui ser constitutiva d'algun tipus d'infracció legal, és un atac directe als fonaments democràtics més bàsics i un intent d'acoquinar els ciutadans als quals ha de servir", afegeix MÉS per Capdepera.

ARA Balears ha intentat contactar, sense cap resultat positiu, amb el nou regidor de Medi Ambient, que porta poc més d'un mes al càrrec, i amb el batle, Rafel Fernández, per tal de recollir la seva opinió sobre els fets, que l'oposició considera "greus".

"Els càrrecs públics tenen el deure de ser respectuosos amb les crítiques dels ciutadans i han de promocionar la seva participació en els assumptes públics, però en cap cas poden utilitzar intimidacions i amenaces per evitar-les", conclou el comunicat de MÉS, que amb tota probabilitat posarà aquesta polèmica sobre la taula de debat polític en una propera reunió plenària.