MÉS per Llucmajor s'oposa a la retirada del control a les subvencions dels partits

Els ecosobiranistes recorden que les entitats socials i culturals sí que estan sotmeses a la justificació de l'ajuda pública

El ple de l’Ajuntament debatrà dimecres una proposta de l’equip de govern de l’Ajuntament de Llucmajor, format pel PP, Cs, Llibertat Llucmajor i ASI, per modificar la base 39 de les bases d'execució del pressupost del 2019. Aquesta base regula les subvencions a partits polítics i la seva justificació.

La proposta elimina la necessitat de justificar la despesa feta amb la subvenció i també deixa sense efecte el control d'ofici que fa sobre aquesta el Departament d’Intervenció.

MÉS per Llucmajor ha criticat i s'ha posicionat contra aquesta proposta, alhora que considera que els partits polítics han de ser exemplars en matèria de transparència i, de manera molt especial, amb el destí dels fons públics rebuts.

"No seria just obligar totes les associacions culturals, socials i esportives a justificar fil per randa les subvencions rebudes per part de l’Ajuntament i que els partits polítics tinguin una via de justificació molt més laxa", recorden els ecosobiranistes.

El Departament d’Intervenció municipal avisa que la modificació proposada en el sistema de justificació comportarà un menor control del fons rebuts. Per això, MÉS es proposa que "continuï sent Intervenció qui fiscalitzi d’ofici les subvencions municipals a partits polítics. No consideram ni correcta ni suficient que aquesta fiscalització es faci només a demanda del ple, on els partits que fan la proposta tenen majoria".