MÉS-Esquerra tindrà la batlia de Manacor els propers quatre anys

L'acord programàtic que s'està enllestint passarà pel sedàs de les assemblees dels partits

Els tres partits d'esquerra de Manacor, MÉS-Esquerra, PSOE i UP, estant tancant l'acord programàtic dels propers quatre anys, una vegada que ha quedat definit que la batlia estarà en mans de l'ecosobiranista Miquel Oliver. Els trets bàsics de l'acord seran sotmesos a les respectives assemblees.

"El tema de la batlia no ha estat un gran escull", segons Oliver. Per a la portaveu del PSOE, Núria Hinojosa, s'han posat les línies d'acció de govern per davant de la presidència del Consistori. D'aquesta manera, els socialistes, amb quatre regidors, han acabat per no exigir el compartiment de batlia, partint del fet que MÉS-Esquerra té sis regidors.

La intenció dels membres del futur govern municipal és anunciar "previsiblement aquest proper divendres dematí" els acords marc als quals s'ha arribat en aquestes dues setmanes de negociació, ja que encara queden alguns apartats programàtics per concretar.

Per primera vegada en la història moderna, les forces d'esquerres de Manacor poden formar govern sense dependre de cap formació. MÉS-Esquerra (6) ha tornat a ser el partit més votat, seguit pel PSOE (4), el que més puja, amb 700 vots; el PP (4); El Pi (3); AIPC (3) i Unides Podem (1).

Cal recordar que el 2015 els mateixos partits d'esquerra, que dissabte assumiran el poder municipal a Manacor, començaren a governar però amb una aliança minoritària que els dugué a l'oposició 144 dies després de prendre possessió. La causa fou una moció de censura del PP, El Pi i AIPC.