MÉS per Capdepera interposa tres denúncies per la conversió de Cala Agulla en una "discoteca a l'aire lliure"

La formació ecosobiranista critica que l'Ajuntament no hagi posat en marxa cap dispositiu de control

MÉS per Capdepera ha interposat tres denúncies per la conversió de Cala Agulla en una "discoteca a l'aire lliure". La formació ecosobiranista ha reaccionat d'aquesta manera després que un vídeo en el qual es denunciava la situació hagués tornat viral a la xarxa. 

GUIRILANDIA!! 🎉Això és lo que tenim a sa platja de Cala Agulla a principis de Juny. INDIGNANT es poc!! 😡

Posted by Stella Maris Saurina on dissabte, 3 / juny / 2017

 

Així, MÉS ha remès aquest dilluns denúncies a l' Ajuntament de Capdepera, a la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca i a la Guàrdia Civil per la "destrucció d'hàbitats naturals protegits, l'alteració de l'ordre públic i la situació d'inseguretat que es viu a la platja".

Maria Orts, regidora de la formació, ha recordat que "just acaba de començar la temporada d'estiu i Cala Agulla s'ha convertit en una discoteca a l'aire lliure amb música a tot volum, elevat consum de begudes alcohòliques i comportaments totalment incívics que alteren greument l'ordre públic i tenen fortes repercussions en una zona natural protegida".

La zona està catalogada com a Lloc d'Importància Comunitària i Zona d'Especial Protecció per a les Aus, fet pel qual té la qualificació d'Espai Natural Protegit, segons ha assenyalat MÉS.

Orts, a més, ha indicat que enguany la situació s'ha agreujat perquè "l'Ajuntament tampoc no ha posat en marxa cap dispositiu de control de l'ordre públic i la seguretat". " Cap organisme públic ha pres cap mesura de vigilància ambiental d'aquest espai", ha sentenciat Orts.

En aquest sentit, MÉS per Capdepera considera que la solució a la problemàtica és "clara": la conversió de la zona en Parc Natural, no en una discoteca sense servei de seguretat.