MÉS-Capdepera denuncia la brutícia i la falta de control de l'incivisme

L'equip de govern preveu fer una nova concessió a partir de la propera tardor

MÉS per Capdepera ha demanat solucions al caos dels fems, la deixadesa i la brutor que es troba a gran part dels barris del municipi. "Els nostres carrers estan bruts i abandonats i ofereixen una sensació desagradable per a la gent que hi viu, a més de posar en risc la imatge que els visitants s'enduen de tot el municipi", explica en un comunicat la formació ecosobiranista gabellina.

Segons MÉS, cada dia es detecten moltes incidències, com ara acumulació de residus al voltant dels contenidors, serveis de recollida que no es compleixen, material de reciclatge que es mescla amb el rebuig, contenidors deteriorats, entre altres situacions i imatges de degradació.

L'equip de govern (PSOE - El Pi) al·lega que el contracte de recollida de residus està en situació de pròrroga i fa mal intervenir, i es deixa tot en mans del nou contracte, que s'ha d'adjudicar la propera tardor. Però MÉS insta a trobar solucions d'urgència, "per temporals que puguin ser, que ajudin a evitar que l'actual situació es perllongui tot l'estiu".

Es reconeix un elevat nivell d'incivisme: mobles vells i trasts abandonats on no toca, bosses fora dels contenidors..., però a la vegada es recorda que el govern municipal té la responsabilitat de mantenir i vigilar els espais públics per evitar el deteriorament del municipi.

L'Ajuntament duu a terme campanyes de sensibilització que segons l'oposició no estan donant cap resultat i recorda les imatges de brutícia, mobiliari urbà trencat, cotxes abandonats... Es demana augmentar la vigilància per fer complir les ordenances i perseguir els actes incívics.