Part Forana 06/04/2018

Llucmajor tanca el pressupost de 2017 amb un superàvit de 5,5 milions d'euros

El deute de 40 milions deixat pel PP s'ha reduït 22 milions d'euros, segons el regidor d'Hisenda

Ara Balears
1 min
Jaume Tomàs (MÉS), el batle, Gori Estarelles (PSOE) i Bernardí Vives (El Pi), portaveus del pacte de govern.

LlucmajorL'Ajuntament de Llucmajor ha liquidat el pressupost de 2017 amb 5,5 milions d'euros, que se sumen als excedents acumulats en els darrers tres anys. El romanent dels tres anys d’aquest mandat municipal (2015-2019), amb el pacte PSOE, MÉS i El Pi, arriba als 18 milions d'euros.

El regidor d'Hisenda i Funció Pública, Jaume Oliver, destaca que aquest superàvit de 5,5 milions d'euros de 2017 "té més valor encara si tenim en compte que aquest any passat vàrem amortitzar 6,2 milions d'euros de deute amb els bancs que ens trobàrem quan vàrem arribar el 2015".

Oliver explica que aquest resultat és gràcies a la bona gestió de tots els regidors del pacte de govern. "Aquest equip es va proposar sanejar el deute de 40 milions d'euros que ens trobàrem a l'Ajuntament i de mica en mica ho estam aconseguint i ho feim amb gestió i, gràcies a això, el deute ja ha baixat a 22 milions d'euros", apunta Oliver.

El responsable de la Hisenda municipal destaca que "també hem dotat tots els departaments de la casa del personal necessari i això va donant els seus fruits". Oliver afegeix que "per això hem d'agrair la tasca dels funcionaris de l'Ajuntament, perquè fan molt bé la seva feina, cosa que permet dur a terme polítiques d'estalvi".

L'Ajuntament de Llucmajor compleix tots els paràmetres d'estabilitat pressupostària, de sostenibilitat financera, la regla de despesa i el període mitjà de pagament a proveïdors que està per sota dels 30 dies, segons expliquen des del pacte de govern. Malgrat tot, no pot fer ús del romanent de tresoreria actual, a causa de la coneguda llei Montoro, que impedeix a les administracions municipals fer ús d'aquest excedent.

stats