Llucmajor presenta un pressupost que salda el deute de 40 milions d'euros

El tripartit de PSOE, MÉS i El Pi es delecta en la seva gestió econòmica i deixa oberta la porta a una reedició del Pacte

La coalició de govern de Llucmajor que formen el PSOE, MÉS i El Pi presenta en el ple d'aquest dijous un pressupost de 42,5 milions d'euros, un 7% més respecte de l'any passat. Els comptes del 2019 preveuen saldar els darrers 2,5 milions d'euros d'un deute bancari que el 2015 era de 40 milions, en acabar el darrer mandat del PP, segons ha explicat el batle, Gori Estarellas.

La "bona gestió de cadascun dels partits del Pacte i la implicació dels funcionaris" han estat determinants per assolir el sanejament econòmic de l'Ajuntament. Així ho han reconegut, a més del batle, els portaveus de MÉS, Jaume Tomàs, i d'El Pi, Bernardí Vives.

El sanejament dels comptes municipals, a més d'amortitzar el deute, deixa un romanent de 10 milions per a inversions sostenibles. En l'agenda municipal d'enguany destaquen projectes com la continuació de la reforma de l'enllumenat públic, la millora de serveis com la recollida de residus i l'augment del reciclatge, matèria en la qual Llucmajor va en el furgó de coa de tota Mallorca.

La reforma de la plaça de la Reina Maria Cristina, la tramitació de la cessió de terrenys per a un nou centre de salut a Llucmajor ciutat, la reforma del carrer del Gran General Consell de l'Arenal i la consolidació del torrent dels Jueus (compartida amb Palma) són els projectes estrella per al 2019.

Policia Local

Aquest any també es preveu que la Policia Local, que té un centenar d'agents, pugui veure consolidada la plantilla amb la convocatòria d'oposicions, atès que un 30% està en situació d'interinatge. El batle ha destacat que la reorganització dels serveis del cos policial, durant el 2018, ha permès estalviar uns 300.000 euros en hores extres.

A l'apartat del balanç de 2018, Jaume Tomàs, ha destacat les 33 licitacions d'obres i serveis tramitades i els 10 milions d'euros de romanent de tresoreria disponibles que es trobarà el futur consistori.

Per la seva banda, Bernardí Vives ha subratllat el fet que l'Ajuntament s'hagi obert a la participació ciutadana i hagi pogut contractar unes 350 persones a través de diversos programes d'ocupació. A l'apartat cultural, la creació d'un nou arxiu històric és un dels projectes que més valora l'actual pacte de govern.