L'Hospital de Manacor ha reduït dos mesos l'espera per a una operació

La zona d'Urgències s'ampliarà en més de 500 metres quadrats

El batle de Manacor, Pedro Rosselló, juntament amb els representants dels 15 municipis que formen part de la zona d’influència de l’Hospital de Manacor s’han reunit amb la consellera de Salut, Patricia Gómez; el director general del Servei de Salut, Juli Fuster, i la gerent de l’Hospital de Manacor, Catalina Vadell amb motiu de la convocatòria de la comissió de participació ciutadana del centre sanitari. Des del Govern han destacat, davant els batles i els regidors,  l’evolució favorable de les llistes d’espera per a operacions quirúrgiques i per a consultes d’especialistes. "La demora mitjana per a una intervenció ha passat de 136 dies, el mes de gener, a 73 a principis del mes de novembre; i la demora mitjana per a consultes ha baixat de 130 dies a 38”, han explicat des de Salut.

La gerent de l’Hospital, Catalina Vadell, també ha destacat l’ increment en l’activitat de l’hospital. En les consultes externes s’han atès prop de 700 persones més que l’any passat. Així, s’han atès 127.798  persones entre el gener i el setembre d’enguany, mentre que l’any passat se n'atengueren 120.923. També s’ha registrat un augment del 5,7 % en l’atenció de pacients a consultes. Pel que fa a les urgències, se'n varen atendre, fins al setembre, 54.786 —amb una mitjana de 199 diàries—, mentre que en el mateix període de l’any passat en varen ser 52.033. Entre les inversions en alta tecnologia fetes enguany, que superen els vuit-cents mil euros, hi destaquen les dues unitats de radiologia convencional, dos equips portàtils de raigs X per al Servei de Radiologia i cinc ecògrafs

La gerent de l’hospital també ha explicat les línies mestres del pla director, consensuat amb els professionals, que es vol dur a terme en quatre fases i que suposarà un augment de 23.330 m2 de la superfície del centre, ja que passarà dels 27.165 m2 actuals als 50.495 m². El cost de l’execució del pla director serà de 80.960.310 euros i durarà uns anys. La primera fase del pla preveu la reforma i l’ ampliació de l’àrea d’Urgències, que creixerà en 561 m2, i també la incorporació d’un servei de ressonància magnètica, ja que actualment el centre no en té. Així mateix, l’espai de diagnòstic per a la imatge creixerà 185 m².

Cal recordar que l’Hospital de Manacor dóna servei als veïns d’Ariany, Artà, Campos, Capdepera, Felanitx, Manacor, Montuïri, Petra, Porreres, ses Salines, Sant Joan, Sant Llorenç, Santanyí, Son Servera i Vilafranca. No han pogut ser-hi presents els representants de Porreres. Així, el centre dóna assistència a unes 140.000 persones, tota la població d’aquests 15 municipis. Una xifra molt superior a les 103.000 persones que atenia l’any 1998, després de la seva obertura.