Publicitat
Publicitat

Enbreu

L'esquerra d'Eivissa comença a negociar per presentar-se unida

Els socialistes i les formacions d'esquerra d'Eivissa són molt conscients que el passat recent evidencia que només han pogut vèncer el PP quan s'han presentat units

El PSOE inicia contactes

Els partits progressistes d'Eivissa es comencen a moure per tornar a presentar-se plegats a les properes eleccions autonòmiques i municipals de maig de 2015. El Comitè insular de la Federació Socialista d'Eivissa (FSE-PSOE) abordà ahir l'inici de contactes que ja s'ha produït amb l'objectiu de recuperar la unitat de l'esquerra, en vistes a l'horitzó dels comicis locals i autonòmics del 2015. El secretari general de la FSE-PSOE, Vicent Torres, donà compte de l'inici d'aquests contactes, que es troben "en un estadi molt inicial". Torres va deixar clara la volutant del PSOE d'avançar en l'objectiu "d'anar tots junts" a les pròximes eleccions a Eivissa per fer front a les polítiques del Partit Popular. "Pensam que seria fonamental que, amb vista a afrontar uns comicis, tota l'esquerra d'Eivissa pogués anar unida en un pacte; per nosaltres no quedarà", va manifestar.

Només han vençut units

Els socialistes i la resta de formacions d'esquerra d'Eivissa (ara minoritàries i molt fragmentades) són molt conscients que el passat recent evidencia que només han pogut vèncer el PP quan s'han presentat units. Això és el que va passar el 1999 i el 2007, que són les dues úniques vegades que els progressistes han pogut governar la Comunitat Autònoma. El secretari general dels socialistes eivissencs apuntà que les converses es troben en un punt inicial i encara no s'han abordat qüestions programàtiques, però augurà que després de les pròximes eleccions europees del 2014 es podran obrir "espai més clars" de negociació.

Sistema de finançament del Consell

Els socialistes d'Eivissa també aprovaren, per unanimitat, una resolució en defensa d'un sistema de finançament del consell amb criteris "objectius" i que doti l'illa d'Eivissa de "recursos suficients per atendre les necessitats de la població". La resolució manifesta el seu rebuig a l'avantprojecte de llei de finançament dels consells que promou el PP en els seus termes actuals "per la seva insuficiència", com va dir el secretari general. Vicent Torres lamentà que la nova llei que impulsa el PP, entre altres defectes, hagi agafat com a base un any de retallades.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF