Un parc de l'Arenal de Llucmajor durà el nom de l'activista cultural Joan Ferre

Morí el passat gener i l'Ajuntament en reconeix la tasca de promoció de les festes locals

El parc urbà de l'Arenal de Llucmajor, ubicat al costat de les oficines municipals del nucli costaner, durà el nom de Joan Ferre Pomar. Ho va aprovar el ple de l'Ajuntament amb els vots a favor dels 11 regidors de l'equip de govern (PSOE, MÉS i El Pi), els 8 del PP i el regidor de SSPLL. El regidor d'ASI es va abstenir.

L'activista cultural, difusor i impulsor de les festes tradicionals, populars i religioses del municipi morí el passat mes de gener a l'edat de 59 anys. En el ple, el regidor d'Atenció Ciutadana a l'Arenal, Miquel Àngel Serra (MÉS), destacà la importància de la figura de Ferre Pomar, pel fet que "des del primer moment després de la seva mort, una multitud de ciutadans han demanat que donem a Joan un reconeixement i li facem un homenatge per la seva contribució a la cultura i les tradicions del nostre poble". "L'Associació d'Amics dels Reis ens va fer la sol·licitud formal i ara duim al ple l'aprovació de dedicar-li un espai públic a l'Arenal i hem pensat que sigui el parc urbà", explicà el regidor.

Per la seva banda, el batle de Llucmajor, Gori Estarellas (PSOE), destacà "l'alegria moderada i el positivisme" que desprenia Ferre. Bernadí Vives (PI), valora "la capacitat de feina, l'alegria i el caràcter" de Joan Ferre i el fet que "era tan bona persona que posava tothom d'acord". En la mateixa línia, el portaveu del PP, Joan Jaume, recordà que li va encomanar el pregó de les Festes de Sant Cristòfol de 2014 i afegí que "quan una proposta de reconeixement ve de l'entorn ciutadà, demostra que era una persona molt estimada per la gent".

Impulsor de festes

Joan Ferre fou impulsor de les festes de Sant Cristòfol i de la Mare de Déu d'Agost de l'Arenal. Com a integrant dels Amics del Rei d'Orient participà també en moltes festes de caràcter popular i religiós, com ara el carnaval i les festes de Pasqua quan, juntament amb les confraries, preparava el Davallament i la processó del Divendres Sant o l'Encontre, entre d'altres.

En el seu pregó de les festes de Sant Cristòfol de l'Arenal, "el tema no podia ser altre que les festes del meu poble (...)". De fet, dedicà la seva vida a la "festa" que ell entenia com "aquell esdeveniment de caràcter religiós, lúdic, social, tradicional, etc., que té lloc als espais lliures i públics del poble", diu el pregó.