Publicitat
Publicitat

MONTUÏRI

L'Ajuntament de Montuïri aprova la implantació del polígon

El pla preveu implantar el nou polígon en els 50.000 metres quadrats que el 2009 es dedicaren a la indústria i al comerç, mitjançant la modificació de la normativa urbanística que el Consell aprovà el 2009

L'Ajuntament ha aprovat provisionalment el pla parcial d'ordenació del polígon industrial i de serveis de Montuïri, una eina urbanística que permetrà transformar la zona rural propera a l'antiga discoteca Ics i el magatzem d'elements de construcció en una nova zona industrial i comercial de la comarca del Pla.

El pla preveu implantar el nou polígon en els 50.000 metres quadrats que el 2009 es dedicaren a la indústria i al comerç, mitjançant la modificació de la normativa urbanística que el Consell aprovà el 2009. L'Ajuntament serà el propietari "d'uns 4.000 metres quadrats, que es posaran a disposició de les empreses i comerços del poble", explicà el batle, Jaume Bauçà (PP).

Amb el nou polígon industrial i de serveis, pretén "descongestionar i preservar les activitats del nucli urbà i, a més, que serveixi per evitar la desertització del municipi i prevenir que el centre urbà es converteixi en un nucli dormitori sense noves activitats productives", informaren des de l'Ajuntament. Segons el batle, "el polígon està estratègicament situat, perque està molt ben comunicat i és a 30 o 40 minuts de qualsevol punt de l'illa".

Perquè el polígon sigui una realitat, s'haurà d'elaborar i aprovar el projecte de compensació i urbanització dels 50.000 metres quadrats. Segons el batle, "falta encara un any i mig o dos perquè comencin les obres de construcció". El pla d'ordenació preveu noves infraestructures i ampliar les existents, com la xarxa d'aigua potable, la de clavegueram, el sistema de drenatge, el de telecomunicacions, les xarxes elèctriques, la il·luminació pública…

Tot i això, encara falta temps perquè es desenvolupi el pla parcial d'ordenació del polígon que ha aprovat l'Ajuntament. El pla estarà 45 dies en exposició pública perquè diversos organismes n'emetin informes o correccions, que s'hauran d'incorporar al projecte. Posteriorment, el pla haurà de tornar a passar pel Consell i per l'Ajuntament per a l'aprovació definitiva.

Etiquetes

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 17/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF