POLLENÇA

Junts explora El Pi per apuntalar el pacte de govern a Pollença amb UMP

Unió Mollera exigeix un grup de gestió més ampli, però hi veta l'entrada d'Alternativa per Pollença

Junts Avançam (6), el grup majoritari a l'equip de govern de Pollença, ha tocat a la porta d'El Pi (1) per convidar-lo de bell nou a entrar en el pacte municipal, seguint les consignes d' Unió Mollera Pollencina (UMP), que també amb un regidor ha exigit al batle, Miquel À. March, que ampliï el pacte de govern si vol continuar comptant amb el seu suport.

March ha demanat ja a Margalida Cànaves, presidenta d'El Pi a Pollença, que el seu regidor, Martí Roca, participi de les tasques de govern, a la qual cosa s'ha negat fins ara Alternativa per Pollença (2), grup que fou clau per a la investidura. Junts governa en minoria amb el vot d'UMP, enfront de Tots per Pollença (6), El Pi (1) i PP (1), mentre que Alternativa juga el paper de balança entre els dos blocs.

UMP ha culpat Alternativa de la debilitat del pacte en minoria. El grup del Moll no vol que aquest grup d'esquerra entri en el govern i, d'altra banda, exigeix que Junts ampliï el pacte, cosa que només pot fer amb El Pi, que ja hi va ser convidat, segons March, a principis del mandat actual.

Amb tot, l'Ajuntament pot passar per un període de greu inestabilitat si UMP deixa el govern. Unió Mollera ja ha dit que explorarà altres alternatives si Junts no aporta més socis al govern actual, que amb 7 dels 17 regidors queda sempre en mans de l' oposició majoritària.

Tots per Pollença, el partit més votat, pot tenir aviat tot el vent a favor per formar una alternativa amb UMP, El Pi i PP, però aquí cal valorar les males relacions amb els conservadors, ja que Tots per Pollença és una escissió del PP. En la situació actual, els partits minoritaris seran decisius a l'hora o bé de mantenir March com a batle o bé per plantejar una moció de censura que requereix  haver de comptar amb quatre partits: Tots per Pollença (6), El Pi (1), UMP (1) i PP (1).