El pregó de mossèn Llamedo enceta les festes del Convent de Manacor

El religiós destaca el Claustre de Sant Vicenç Ferrer com a font de cultura i tradició

La bandera de l’Associació de Veïns de les barriades del Convent, el Centre, el Tren i l’Antigor dalt del campanar del convent i les banderes a les cases de les barriades, els coets o el renou de festa indiquen que han començat les festes que tenen com a símbol els Moretons, els gegants i l’Alicorn.

El Claustre de Sant Vicenç Ferrer ha estat l'escenari per encetar les festes. Enguany el pregó ha anat a càrrec del prior del convent de Manacor Juan José Llamedo, que va dedicar bona part del seu parlament a destacar els esdeveniments històrics, religiosos i culturals que han tingut lloc al voltant del claustre manacorí.

Com va explicar el presentador del pregoner, que enguany ha estat el president de l’Associació de Veïns del Convent, el Centre, el Tren i l’Antigor, Antoni Oliver; Juan José Llamedo va ser membre de la comunitat religiosa del convent de Manacor des del 1994 fins a l’any 2000.

"L’any 1413 Sant Vicenç Ferrer va predicar a Manacor i es convertí en el protagonista d’algunes rondalles o llegendes populars. Mossèn Antoni Maria Alcover recull aquesta tradició amb 'Sant Vicenç Ferrer i es rebosillos'. Alcover explica que aquesta peça de roba que cobria el cap de les dones era molt més grossa i arribava a la meitat de l’esquena i va ser Sant Vicenç en un dels seus sermons qui va donar una nova forma als rebosillos”, explicà el pregoner.

Segons Llamedo, "en aquest indret presidit pel Claustre han nascut i s’han consolidat algunes de les arrels culturals dels mallorquins". I és que tal com va recordar Llamedo, que actualment és rector de Sineu i de Llubí, “d’ençà de la seva fundació l’any 1576, el convent ha vist néixer i créixer un planter de predicadors, músics, educadors i artistes que fan que aquest claustre es pugui considerar un santuari social i cultural de Manacor".

Sortida de les figures mítiques

Les persones grans del barri seran les protagonistes de la Trobada amb la Gent Major de la Barriada, aquest dijous dia 16 a les 19.30 h al Claustre. Divendres dia 17 a les 17.30 h, en Picolín ballarà des del balcó dels frares i a les 18 h sortiran els Moretons, l’Alicorn, els Gegants i els Caparrots per fer el seu recorregut habitual pel barri.

Dissabte dia 18 a les 10.15 h en Picolín tornarà a ballar abans que a les 10.30 h surtin els Moretons, que aquesta vegada passejaran pel centre i per la plaça de les Verdures. El seu recorregut acabarà a les 12.30 h a la residència. Dissabte a les 19 h es farà la missa de Sant Domingo. A les 20.30 h, el sopar popular precedirà la vetlada de ball de bot, que a partir de les 21.30 h es durà a terme a la plaça del Convent.

Diumenge dia 19, les festes acabaran amb el concert de la Banda Jove del Conservatori de Manacor i la Banda de Música de Manacor, que es durà a terme a l’església del convent a partir de les 20.30 h.