Publicitat
Publicitat

FORMACIÓ

Joves d’Artà aprenen a ‘cuinar’ el seu futur

Es tracta d’una formació en restauració dirigida a joves d’entre 16 i 35 anys en situació d’atur o de baixa ocupabilitat

El projecte Cuinant el teu futur, impulsat i finançat enguany al 100% per l’Ajuntament d’Artà, es consolida amb la posada en marxa de la tercera edició. Es tracta d’una formació en restauració dirigida a joves d’entre 16 i 35 anys en situació d’atur o de baixa ocupabilitat. L’ensenyament té tres mesos i mig de durada. Consta d’una primera fase teòrica/pràctica de cuina (172 hores) i d’orientació laboral (44 hores) i unes pràctiques de 80 hores a empreses locals.

Les classes tenen lloc a s’Esquerrà Espai Gastronòmic i enguany tenen, de moment, l’assistència de vuit joves. Els objectius de Cuinant el teu futur són motivar i dotar els joves de recursos personals, per millorar-ne l’ocupabilitat, així com dotar-los d’habilitats per a l’orientació professional.

Aquests joves han estat proposats des del Centre Jove i des de la intervenció sociocomunitària que realitza l’educador de carrer, juntament amb la intervenció de la tècnica de la borsa de treball i el treballador social, i amb la informació facilitada pels centres educatius de Secundària (IES Llorenç Garcías i Font, Sant Bonaventura i Sant Salvador).

De manera periòdica, es reuneixen els diferents professionals que intervenen en el projecte (educador de Medi Obert, cuiner, directora del Centre Jove d’Artà, orientadora laboral, treballador social i psicòleg municipal) per informar i supervisar el projecte.

Els alumnes del curs realitzaran pràctiques com a ajudants de cuina a diferents establiments d’Artà el mes de desembre. Superat el curs, l’Ajuntament els atorgarà un diploma acreditatiu. Els bons resultats d’ocupació laboral de les dues edicions anteriors han provocat que enguany el Consistori fes una decidida aposta per aquesta iniciativa, finançant-la íntegrament.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF