Joventuts Musicals de Capdepera, premi Cap Vermell 2017

L'entitat cultural gabellina reconeix la trajectòria i la dinamització aportada pel grup en els 30 anys d'activitat

El premi anual que atorga l'associació cultural Cap Vermell de Capdepera ha recaigut en les Joventuts Musicals. Es tracta d'un reconeixement a 30 anys d'activisme cultural que té el seu major exponent en les tradicionals Serenates d'Estiu, que tenen lloc a la Torre Cega de Cala Rajada i que durant tres dècades han portat molts personatges de renom internacional al festival: Ainoha Arteta, Maria del Mar Bonet, Golden Gate Quartet, Cor Studium, Kepa Junquera, Jaume Aragall, Noemí Dalmau, Young-Kyung Song, Minha Lua... i un llarg etcètera.

Cada any, l'entitat cultural gabellina, tot un referent a la comarca, guardona persones, grups i institucions que destaquen en el foment de la llengua i la cultura catalanes. En aquest cas, es fa extensiu també el reconeixement a tot un moviment cultural, el de les joventuts musicals, "el més gran del món", segons la Unesco, que tingueren el seu punt de partida el 1940 a Brussel·les. Les Joventuts Musicals d'Espanya es fundaren el 1952 i les Joventuts Musicals de Capdepera el 1988.

El pitjor tràngol

Enguany arriben a les tres dècades de foment de la cultura. Tot i això, les Joventuts Musicals de Capdepera han passat mal tràngols quan per exemple, el 2011, en plena crisi econòmica i desavinences amb l'Ajuntament es van haver de suspendre les Serenates d'Estiu. Emperò, "una passió irrefrenable per la música" obrà el petit miracle que a l'any següent, amb un format més reduït i només amb dos concerts, les Serenates tornassin a brillar en les nits estiuenques gabellines.

Més de 100 concerts organitzats per les Joventuts Musicals, al llarg de 30 anys, han posat el municipi gabellí en l'escena internacional, un prestigi assolit "des de la feina ben feta", destaca l'associació cultural Cap Vermell: "Un treball desinteressat a favor del nostre poble i la contribució a fer, de la nostra, una societat més noble, més culta i més acollidora".