El Joan Capó de Felanitx proposa instal·lar els barracons al carrer annex al centre escolar

L'APIMA i el claustre de mestres consideren que és una opció factible

El batle de Felanitx, Jaume Monserrat, juntament amb les regidores d'Educació i d'Urbanisme, Isabel Montero i Gracia González, s'ha reunit amb la direcció del centre educatiu del CEIP Joan Capó i diferents representants de l'APIMA. El motiu ha estat trobar una solució a la ubicació dels dos barracons per al curs 2020-2021. Se cerca un lloc que perjudiqui menys els alumnes i que tingui accés als mateixos serveis que actualment tenen al centre.

Tant directius del col·legi com de l'APIMA han mostrat la seva preocupació i han manifestat que aquestes aules prefabricades no haurien d'estar massa enfora de l'escola. Per aquest motiu han llançat una proposta a l'Ajuntament, que els barracons se situïn en un tram del carrer del Cotoner, ja que es tracta d'una via annexa al centre escolar.

L'equip de govern ha recollit la proposta i l'estudiarà amb els tècnics de l'Ajuntament i la Conselleria. La regidora d'Educació, Isabel Montero, ha manifestat "veim que és una solució viable, ja que dins el parc hi havia la problemàtica de les festes al mes d'agost quan les aules havien d'estar gairebé instal·lades i habilitades per a l'inici del curs".

Montero ha explicat en aquesta reunió que "l'oposició va proposar que les aules es podrien ubicar als horts urbans, una idea que no agrada al sector educatiu, que considera que els infants anirien molt enfora; a més, des del punt de vista de l'Ajuntament, s'hauria de fer una obra i una inversió en què es tudarien els doblers que s'han de destinar a la compra del solar de la futura escola".

Cal recordar que l'oferta pública del solar per a la construcció de l'escola nova sortirà aquest mes de desembre. Alhora, s'està fent feina amb la ubicació dels barracons, que, com a màxim poden restar instal·lats durant dos anys.