Inca dona llum verda a la construcció d'un quart centre de Primària

L'Ajuntament ha cedit un solar al Govern devora el quarter General Luque

El ple de l’Ajuntament d’Inca ha aprovat la cessió a la Conselleria d'Educació i Universitats del solar municipal situat devora l'antic quarter General Luque. D'aquesta manera es fa la primera passa important per a la futura construcció d'una escola nova de Primària, que serà el quart centre d'aquestes característiques a la ciutat.

Després de quedar descartada la cessió d'una part del solar destinat a acollir un centre d'oci, al costat del mateix antic quarter militar, l’Ajuntament d’Inca a través de la regidoria d’Educació ha pogut donar llum verda a la cessió de l’ús del terreny de titularitat municipal al Govern.

La regidora d’Educació, Alice Weber, sosté que resoldre la necessitat d’un nou centre escolar ha estat una prioritat per l'equip de govern municipal, per davant d'altres projectes, com el mateix complex d'oci. Cal recordar que MÉS per Inca va presentar una moció a principis de mandat per iniciar les gestions necessàries.

El fet de cedir l'ús d’un solar en propietat de l’Ajuntament ha permès agilitar la tramitació i aprofitar la predisposició de la Conselleria per a l'inici de les obres, segons la responsable municipal d'Educació.

Problemes d'escolarització

Els tres centres públics de Primària del municipi tenen dificultats per donar cabuda a la demanda d’escolarització dels infants, cosa que provoca malestar entre les famílies i unes ràtios elevades a les aules i que obliga en alguns casos a escolaritzar fora del municipi d’Inca, segons explica l'àrea municipal d'Educació.

En aquest sentit, Weber se sent "reconfortada", després de l'acord municipal de cessió de terrenys que atén una reivindicació de la comunitat educativa, "ja que s'ha fet una gran passa que contribuirà a acabar amb la saturació i a millorar la qualitat docent".