L'estació de busos d'Inca serà capçalera del transport públic al Raiguer

El Govern prepara una remodelació de les instal·lacions

El director general de Mobilitat i Transports, Jaume Mateu, s’ha reunit amb el batle d’Inca, Virgilio Moreno, i altres membres del Consistori per mostrar-los el projecte de reforma de l'estació de busos, que ha de ser la referència del municipi i d’intercanvi modal de la comarca (tren-cotxe-bus). El complex serà la capçalera de transport públic del Raiguer.

En aquests moments s’està redactant el projecte que executarà l’empresa adjudicatària i que tindrà un pressupost aproximat de 300.000 euros, segons Mateu. L’actual parada es convertirà en estació i cotxera d’autobusos.

El projecte bàsic preveu el tancament de l’estació, la construcció d’oficines, banys, dependències per als conductors i un magatzem, entre altres edificacions. L’obra es completarà amb una zona per rentar els autobusos i un sortidor de combustible.

També es preveuen actuacions per adequar l’entorn a la nova edificació. Per una banda, s’eliminarà el segon carril (dret) en direcció a Lloseta i es remodelarà la illeta de l’encreuament del carrer del Tren amb l'avinguda de les Germanies.

A més, es facilitarà l’accés a l’estació amb la creació de nous passos de vianants i l’ampliació de la vorera, així com l’arbrat de la zona. "Totes aquestes actuacions suposaran que Inca torni a ser el centre de les comunicacions i l’estació, juntament amb la del tren i l’aparcament d’Antoni Mateu, es convertirà en un lloc de referència del transport terrestre", ha declarat Moreno.

La nova estació serà l’origen de les línies dels municipis de la zona i del trànsit dels autobusos procedents de nuclis turístics del nord de Mallorca, especialment en la temporada alta.

Les línies previstes que tindran aturada en la nova estació, quan entrin en funcionament les noves concessions del transport regular per carretera, seran les línies Lluc-Inca, Biniamar-Inca, Inca-Palma (per Sencelles), Muro-Inca, Can Picafort - Inca, i sa Pobla - Platja de Muro - Inca, aquesta darrera només en funcionament durant la temporada d’estiu.

Tercera intervenció

La rehabilitació de l’estació d’autobusos serà la tercera actuació feta a Inca amb l’objectiu de reordenar i millorar la xarxa TIB a la comarca del Raiguer. La principal actuació ha estat la creació del centre de transbordament intermodal cotxe-autobús a la carretera de Sineu, en funcionament des del passat 6 de novembre.

L’espai disposa del conjunt de parades Inca-Llevant i d’un aparcament públic perquè l’usuari pugui deixar el seu vehicle privat i accedir còmodament al bus per continuar el seu recorregut. L’altra obra ha estat l’aparcament soterrat, ubicat a la plaça d’Antoni Mateu, que facilita la intermodalitat cotxe-bus/tren i que està en funcionament des del passat mes de juliol.