Inca cerca integrar la plaça Mallorca al centre i millorar-ne la imatge

La reforma de l'espai es licita per 1,8 milions amb una previsió de 12 mesos de durada de les obres

El projecte d'execució de la plaça Mallorca d'Inca potencia la integració de l'espai públic al conjunt del centre i n'esmena les deficiències actuals. Aquestes són algunes de les característiques del treball que ha presentat el batle, Virgilio Moreno, juntament amb els arquitectes redactors.

Així mateix, s'ha subratllat que s'augmenta la relació entre els diferents nivells convertint el mur existent en unes grades. Segons Moreno, aquesta actuació suposarà donar continuïtat al centre del poble i no crear un tall que desconnecta el trànsit des de la plaça d'Orient fins al carrer d'Artà. Amb tot, es vol dinamitzar l'espai mitjançant la inclusió de suports per a noves activitats i la millora de les condicions que permeten el confort a l'espai públic.

Les obres suposaran una inversió d'1,8 milions d'euros i tindran una durada de 12 mesos. En aquests moments, per part dels serveis tècnics de l'Ajuntament s'ha de començar el tràmit per a la licitació dels treballs. "No tenim gens de pressa per inaugurar aquest espai, volem que les coses es facin bé i que el resultat sigui el millor per a la ciutat; per això, les previsions són poder gaudir de la nova plaça dins l'any 2020", ha declarat Moreno.

Partint d'una plaça composta per dos nivells molt marcats per uns murs i locals en desús, el nou projecte pretén reconfigurar el conjunt en un espai públic molt més interrelacionat. També es fa especial incidència en les tasques de millora del paviment, la impermeabilització i l'eliminació de les lluernes que suposen canvis de cota a la plaça.

Pel que fa als materials, s'ha escollit una tipologia que tingui una durada llarga i un senzill manteniment. L'objectiu és aconseguir una plaça per a la gent i amb vida pròpia. També s'ha subratllat per part dels tècnics redactors que s'han guanyat molts espais d'ombra i zones de descans, fet que augmentarà la interactuació dels inquers i visitants amb el nou espai.

EDICIÓ PAPER 17/02/2019

Consultar aquesta edició en PDF