Inca instal·la una nova senyalització turística i patrimonial

Es volen promocionar els atractius més importants de la ciutat

L’Ajuntament d’Inca ha començat la instal·lació d’una nova senyalització al centre històric, amb l’objectiu de donar a conèixer els principals punts d’interès de la ciutat. Aquest projecte, amb un pressupost total de 70.000 euros, s’ha posat en marxa gràcies a un conveni de col·laboració amb el Consorci per a la Millora de les Infraestructures Turístiques i per al Foment de la Desestacionalització de l’Oferta de l’Illa de Mallorca. 

D’aquesta manera, es vol posar en valor el patrimoni històric i promocionar els atractius turístics més destacats d’Inca. Al centre s’hi estan instal·lant actualment nous suports amb indicadors direccionals per a vianants. Aquests senyals indicaran llocs d’interès, com per exemple centres de salut o Correus; llocs d’interès turístic i restaurants i punts destacats del patrimoni inquer. Així mateix, es durà a terme aviat també la senyalització de dues rutes urbanes històriques i patrimonials, i una ruta paisatgística per l’entorn de Santa Magdalena per als visitants.

Mapa del municipi

De manera paral·lela, s’han col·locat també quatre expositors amb un mapa del municipi. En aquests panells es posa també de manera periòdica informació municipal i d’esdeveniments i activitats que es duen a terme a la ciutat. D’altra banda, s’han instal·lat banderoles promocionals amb la marca turística i la imatge del mercat setmanal del dijous. Finalment, s’ubicaran també senyals de cortesia als principals accessos viaris de la ciutat. 

"Es modernitzarà la imatge del centre històric de la ciutat amb uns senyals molt actuals, discrets i elegants, que milloraran el centre per a vianants de la ciutat", ha explicat el regidor de Turisme i Comerç, Miguel Ángel Cortés.

Actualització de la marca d'Inca

Pel que fa a la nova senyalització als accessos de la ciutat, Cortés ha destacat que "aquí s’actualitzarà la marca d’Inca i s’utilitzarà la nova imatge turística de la ciutat, alhora que es promocionarà el mercat del dijous com a producte principal per a visitants, ciutadans i turistes". 

Els nous senyals s’estan instal·lant actualment. Per definir-ne els punts de col·locació, s’ha fet un estudi previ vial al centre i les entrades de les ciutats.