Inca instal·la 44 càmeres de vigilància

L'Ajuntament vol controlar els punts de més trànsit i edificis públics

L’Ajuntament d’Inca ha començat la instal·lació d’una xarxa de 44 càmeres de videovigilància, les quals estaran controlades per la Policia Local. Les càmeres, ubicades estratègicament a vies i espais públics d’especial interès, estaran destinades a la vigilància, control i disciplina de la circulació, investigació d’accidents i vigilància d’instal·lacions públiques.

Aquesta iniciativa millorarà la sensació de seguretat dels ciutadans inquers. "La finalitat de la posada en marxa d’una xarxa de càmeres de vigilància per tota la ciutat no és sancionar, sinó dissuadir, prevenir i vigilar", ha explicat el regidor de Seguretat Ciutadana, Sebastián Oriol. 

El sistema de seguretat s'ha començat a instal·lar a l’avinguda del Tren, avinguda de Lluc, plaça de Mallorca, plaça del Blanquer, carrer de Jaume II, carrer de Jaume I, carrer de General Luque, plaça d’Espanya i plaça de Santa Maria la Major, entre altres indrets.

La Policia Local aplaudeix el projecte

Els agents de la Policia Local d’Inca podran controlar de manera més eficient i àgil el trànsit i les diferents infraccions que es facin al municipi. Segons la Policia Local, "era molt necessari incorporar un suport tecnològic per a les funcions de vigilància, control i investigació d'accidents de trànsit, ja que el nombre tan important de vehicles que circulen pel nostre municipi fa insuficients les tradicionals formes d'ordenació del trànsit".

D’altra banda, està prevista també la instal·lació de càmeres de vigilància a determinats edificis municipals i espais públics, que s’integraran dins una xarxa única de control centralitzada a través dels serveis propis de la Policia Local. D’aquesta manera, es vigilaran, a més a més, les dependències del quarter General Luque (exterior, patí d'armes, pàrquing, Serveis Socials i Museu del Calçat), el claustre de Sant Domingo i l’edifici de l’Ajuntament.