Publicitat
Publicitat

FORMACIÓ

Inca fomenta l’emprenedoria entre els escolars de Secundària

400 alumnes han participat en tallers de foment de la creativitat

Inca serà una de les seus de la implantació del programa Receptari Financer. Es tracta d’un projecte pioner en l’àmbit balear, concebut per impulsar el desenvolupament personal i professional dels joves d’entre 14 i 20 anys. Des de les àrees de Promoció Econòmica i Educació de l’Ajuntament, en col·laboració amb ERF Education & Consulting, s’ha posat en marxa aquesta iniciativa, que té un punt de partida en una selecció de 30 escolars d’entre 400 alumnes de 4t i 3r d’ESO dels centres educatius de la ciutat. “Volem fomentar aquell esperit emprenedor que tant ha caracteritzat els inquers i fomentar les inquietuds per aquesta àrea de coneixement”, ha explicat María José Fernández, regidora de Promoció Econòmica, en presentar el programa formatiu.

Organització de tallers

Com a primera passa, els 400 alumnes han pres part a diversos tallers centrats en l’emprenedoria, en els quals els alumnes han treballat d’una manera lúdica la creativitat. Aquests tallers ajuden a conscienciar els joves sobre la importància de convertir-se en una persona amb iniciativa i motivació.

“La nostra missió és donar suport a tots els joves perquè confiïn en ells mateixos, descobreixin els seus talents i trobin a l’Escola de Joves Emprenedors un espai on els seus somnis i idees puguin convertir-se en realitat; tot això mentre treballen en equip, superen desafiaments i es diverteixen”, assevera Nieves Villena, directora de Formació del Receptari Financer i Responsable de l’Escola de Joves Emprenedors.

La segona fase es realitzarà en el Museu del Calçat d’Inca durant vuit mesos, coincidint amb el cicle lectiu, tots els dimarts de 17 a 19 h. La inauguració de l’escola es durà a terme aquest proper dimarts, dia 24 d’octubre, i es donarà a conèixer als 30 alumnes que formaran part d’aquest projecte.

L’escola es planteja com una solució pràctica i eficaç a les actuals limitacions de l’aprenentatge de la cultura emprenedora i financera: escassa oferta formativa, coneixements i valors que amb prou feines tenen cabuda en el currículum escolar, falta de temps i excés de preocupacions dels pares, etcètera. A més, aporta un espai educatiu perquè els joves potenciïn els seus talents. Desenvoluparan la creativitat i adquiriran confiança mentre aprenen i posen en pràctica les habilitats, les actituds i els coneixements necessaris per crear valor i augmentar el benestar de la seva comunitat i el seu propi.

Etiquetes

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF