Inca comença la campanya informativa del nou sistema de recollida de residus

Afectarà tot l'àmbit urbà, exceptuant-ne la barriada de Crist Rei

L'Ajuntament d'Inca ha començat les reunions als barris afectats per la segona fase de la implementació del nou sistema de recollida selectiva de residus, que tindrà lloc a final de febrer. Aquestes reunions són per als residents al centre i resta de la ciutat, exceptuant-ne el districte de Crist Rei.

La ubicació i els horaris de cada reunió es poden consultar a través de les cartes que l'Ajuntament reparteix a cada domicili per convocar-les. "És important l'assistència a aquestes trobades, ja que s’hi explicarà el nou servei i es donarà el poalet i el calendari", ha explicat el regidor de Serveis, Paco Verdejo.

Cal recordar que a la zona centre es fa una recollida porta per porta mixta. Aquest fet comporta que totes les fraccions es recolliran segons un calendari setmanal, llevat de l’orgànica, que disposarà d’un contenidor. A la resta del nucli urbà es realitzarà la recollida a zones d’aportació i, a més, s’inclourà un contenidor d’orgànica.

La primera zona afecta uns 6.800 habitants i l’altra, uns 16.000 habitants. A la primera zona la matèria orgànica es recollirà en contenidors intel·ligents situats a 87 ubicacions, mentre que a la segona zona es retiraran tots els contenidors existents de la via pública i es canviaran per 505 contenidors de les fraccions de paper, vidre, envasos i rebuig de la resta d’Inca i es posaran uns 180 contenidors intel·ligents de matèria orgànica.

Ús de targetes magnètiques

El contenidor d’orgànica està dins una estructura que s’obrirà mitjançant una targeta personal magnètica. Aquest fet servirà, per una banda, dur un control del seu ús i per la gent que s’apunti al programa de reciclatge poder obtenir un descompte al rebut del servei de recollida de fems.

EDICIÓ PAPER 13/04/2019

Consultar aquesta edició en PDF